Meteorologii anunţă ger şi ninsori în toată ţara. Când revine vremea rea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se anunţă ger şi ninsori în toată ţara
Se anunţă ger şi ninsori în toată ţara

Vremea se va răci semnficativ în întreaga ţară. În Capitală, temperaturile vor ajunge sub – 10 grade Celsius.  În depresiuni, temperaturile vor fi extrem de scăzute.

"Vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă. Masa de aer rece va persista până la jumătatea saptămânii viitoare. Mâine (vineri - n.r.) vorbim de vreme în răcire în N, N-V şi Centrul ţării, unde temperaturile vor coborî la -13 grade, -4 grade la nivelul minimelor şi până la cel mult 0 grade. Cele mai ridicate valori, 4 grade Celsius la nivelul maximelor, se vor înregistra doar în partea de S-E", a spus directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru Digi24.

"Sâmbătă, duminică, luni şi marţi, dar mai ales în ultimele 3 dintre cele 4 zile e posibil să se înregistreze cele mai scăzute valori termice. La sfârşitul acestei saptămâni şi în primele zile din saptămâna viitoare, valorile de temperatură vor scădea posibil sub -20 de grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi în regiunile extracarpatice. Pe litoral vor fi -7 grade, iar la Bucureşti -10 grade Celsius", a spus Elena Mateescu.

Dacă valorile termice negative persistă mai mult de 4 sau 5 zile, putem vorbi de un ger persistent, susţine directorul ANM. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite