Meteo: Vremea se răceşte uşor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
AZI
AZI

În vestul şi în nord-vestul continentului, presiunea este scăzută din cauza extinderii depresiunii islandeze pe uscat, iar fronturile corespunzătoare determină vremea instabilă.

În acelaşi timp, ciclonul mediteraneean, format la adăpostul sudic al Munţilor Alpi, se va deplasa foarte repede spre ­sud-est, peste Peninsula Balcanică. În restul continentului, din Franţa până în sudul Munţilor Ural, s-a format un brâu de presiune ridicată.

La noi presiunea va fi mai scăzută în sud şi mai ridicată în nord, iar circulaţia estică va aduce masă de aer uşor mai rece. Cerul, variabil, mai mult senin în nord, va fi ceva mai noros în sud-vest şi în sudul ţării şi va ploua local în Banat şi în Oltenia, iar, izolat, spre seară şi noaptea, în Muntenia. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 29 de grade.

Mâine

Cerul va fi mai mult noros ziua în sudul ţării, unde va ploua slab pe arii restrânse, iar vântul se va intensifica. În restul teritoriului, vremea va fi predominant frumoasă, dar dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă în depresiuni şi pe văi. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 27 de grade.

Poimâine

Creşterea presiunii atmos­ferice va determina vremea predominant frumoasă, cu cerul variabil, mai mult senin noaptea, dar cu ceaţă dimineaţa în depresiuni şi pe văi. Vântul va sufla în general slab. Temperaturile maxime, foarte apropiate de mediile multianuale, vor fi cuprinse între 22 şi 28 de grade.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite