Meteo: vremea de Paşte şi de 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: epa-efe
FOTO: epa-efe

Temperaturile vor fi în creştere în această săptămână, susţin meteorologii. Nu vor lipsi însă fenomenele meteo deosebite. Mai exact, în săptămâna mare, deasupra României se va afla un nor de praf saharian, a cărui densitate va ajunge la nivelul maxim chiar în Vinerea Mare.

Conform meteorologilor, cele mai afectate regiuni vor fi cele din vestul şi centrul ţării. Aici, aerul va fi încărcat cu particule sahariene, un fenomen similar având loc în România anul trecut, cam în aceeaşi perioadă. Atunci, aerul încărcat cu particule sahariene, în combinaţie cu ploile, a acoperit cu un strat de noroi roşiatic oraşele din vestul ţării. Specialiştii spun că cei cu probleme respiratorii pot avea neplăceri în astfel de situaţii.

Temperaturi în Săptămâna Mare

Însă în ceea ce priveşte temperaturile din această săptămână, maximele vor atinge 23 de grade Celsius. Începutul săptămânii debutează cu înnorări şi temporar, cu ploi în regiunile de nord-vest, centru şi sud vest. Marţi, temperaturile se vor situa în jurul valorilor de 19 grade Celsius în timp ce miercuri, vremea se încălzeşte, urmând ca, treptat, mercurul din termometre să urce în zilele premergătoare Sărbătorilor Pascale. Concret, temperatura aerului va avea în general valori mai ridicate în perioada 6 aprilie - 6 mai, transmite Administraţia Naţională de Meteorologie. Excepţie vor face regiunile din sud-estul ţării, unde valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă. Ploile nu vor lipsi, dar vor fi slabe, potrivit meteorologilor, care afirmă că există chiar posibilitatea unui deficit local de precipitaţii în special în regiunile sudice şi sud-estice.

Vremea de Paşte în Bucureşti

În Bucureşti, temperaturile se vor situa în jurul valorii de 18 grade Celsius, cerul va fi parţial însorit şi vântul va sufla cu rafale de 17 kilometri pe oră, anunţă meteorologii pentru ziua de Paşte. În zonele montane temperaturile cresc uşor iar maximele termice nu vor depăşi 15 grade Celsius, notează specialiştii.

În ceea ce priveşte estimările pentru data de 1 mai, acestea arată că temperaturile se vor situa, la nivel naţional, în jurul maximei de 18 grade Celsius, cu minime de 10 grade Celsius, iar cerul va fi parţial însorit, notează Administraţia Naţională de Meteorologie, conform căreia temperaturile se menţin la valori ridicate pe parcursul lunii mai, ele fiind apropiate de regimul termic obişnuit pentru această perioadă din an.

Vreme frumoasă în luna mai

Din 6 mai temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii ţări, dar mai ales în vestul şi nord-vestul teritoriului. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu posibilitatea unui deficit local în jumătatea nordică a teritoriului.

În ultimele săptămâni din luna mai, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestui interval în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite