Meteo: Vreme mohorâtă de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Azi
Azi

Presiunea atmosferică se va menţine scăzută în centrul şi în sud-vestul continentului, unde depresiunea islandeză este coborâtă mult latitudinal, dar şi în sud, la adăpostul Munţilor Alpi, unde, pe frontul rece al acesteia, s-au generat cicloni mediteraneeni.

În restul continentului, presiunea va creşte, iar masa de aer va fi rece. La noi, presiunea va scădea, circulaţia va fi sudică, iar masa de aer caldă. Aşa că vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată.

Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse în Banat, în Crişana şi în Maramureş, şi local în Oltenia şi în Transilvania. În celelalte zone va ploua slab, pe arii mai restrânse, şi, local, se va produce ceaţă, asociată izolat cu burniţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 şi 17 grade.

Mâine

Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii relativ extinse în sudul şi în estul ţării, dar local şi în restul teritoriului. La munte, la peste 1.700 de metri, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau de ninsoare. Vântul va sufla tare, în estul teritoriului şi la munte. Maximele vor fi cuprinse între 10 şi 18 grade.

Poimâine

Vremea se va răci, îndeosebi în vestul, în nordul şi în centrul ţării. Cerul va fi mai mult noros în nord-vest, unde vor cădea precipitaţii. La munte, acestea vor fi şi sub formă de lapoviţă sau de ninsoare. În celelalte zone, cerul va fi temporar noros. Maximele vor fi cuprinse între 5 şi 15 grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite