METEO Vin ploile! Vremea în următoarele două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la mijlocul acestei săptămâni sunt aşteptate ploile FOTO Shutterstock
De la mijlocul acestei săptămâni sunt aşteptate ploile FOTO Shutterstock

Marţi şi miercuri este posibil să plouă în toată ţara, şanse de precipitaţii find însă şi pentru 22 şi 23 octombrie. Meteorologii au anunţat că începând cu 19 octombrie, vremea se va încălzi din nou şi vom avea parte şi de maxime de 23 de grade Celsius.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis luni prognoza meteo valabilă pentru următoarele două săptămâni, mai exact până pe 27 octombrie. 

BANAT

În primele două zile ale intervalului de prognoză, valorile termice se vor situa puţin peste valorile normale ale perioadei, respectiv maxime în jurul a 21 de grade şi minime nocturne de 10-12 grade. La mijlocul săptămânii, în intervalul 16-18 octombrie, temperaturile vor scădea semnificativ, astfel că valorile medii diurne, respectiv de 14-16 grade, se vor situa sub cele climatologic normale, iar dimineaţa se vor înregistra 6-8 grade. 

Începând cu 19 octombrie se va menţi încălzirea vremii, cel mai probabil până în jurul datei de 25 octombrie, iar regimul termic va fi peste cel obişnuit, atât în privinţa maximelor ce vor fi de 19-23 de grade, cât şi a minimelor anticipate în jurul a 10 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în zilele de 15 şi 16 octombrie, când vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate şi, din nou, în jurul datei de 22 octombrie.

CRIŞANA

În primele două zile ale intervalului regimul termic va fi caracterizat de valori uşor peste mediile multianuale, respectiv maxime în jurul a 20 de grade Celsius şi minime nocturne de 10-11 grade. La mijlocul săptămânii, în intervalul 16-18 octombrie, temperaturile vor scădea semnificativ, astfel că valorile medii diurne, respectiv de 14-16 grade, se vor situa sub cele specifice datei, iar valorile minime de 6-8 grade vor caracteriza dimineţi normale termic. 

Începând cu data de 19 octombrie, se va încălzi, vor fi maxime de 18-21 de grade, şi minime anticipate în jurul a 9 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în zilele de 15 şi 16 octombrie, când vor fi local cantităţi de apă mai însemnate şi, din nou, între 22 şi 24 octombrie, când se anticipează ploi slabe.

TRANSILVANIA

În primele zile ale intervalului vremea se menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru mijlocul lunii octombrie, media valorilor maxime urmând a se situa între 17 şi 19 grade, iar a minimelor între 7 şi 9 grade. Din 17 octombrie temperaturile vor scădea semnificativ, astfel că valorile medii din cursul zilelor, respectiv de 12-14 grade, se vor situa sub cele specifice datei, iar valorile minime de 4-6 grade vor caracteriza dimineţi normale. 

Începând cu 19 octombrie şi posibil până spre sfârşitul intervalului de prognoză, regimul termic se va situa peste cel obişnuit, atât în privinţa maximelor, ce vor fi de 15-19 grade, cât şi a minimelor, anticipate care se vor încadra între 4 şi 8 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul zilei de 16 octombrie când vor fi local cantităţi de apă mai însemnate, dar şi pe 23 octombrie când sunt posibile ploi slabe.

MARAMUREŞ

În primele zile ale intervalul de prognoză se va înregistra un un regim termic peste cel mediu multianual, respectiv valori medii ziua de 18-20 de grade şi 8-9 grade noaptea. Vremea se va răci apoi destul de mult, astfel că între 16 şi 18 octombrie temperaturile medii vor fi în jur de 13 grade ziua şi de 4-6 grade noaptea, adică se vor situa sub pragul obişnuit. 

Începând cu 9 octombrie, vremea se va încălzi treptat, astfel că regimul termic se va menţine peste cel obişnuit, atât în privinţa maximelor, ce vor fi în medie de 16-18 grade, cât şi a minimelor, anticipate a fi între 6 şi 8 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului, însă pe 15 şi 16 octombrie ploile pot fi mai însemnate cantitativ.

MOLDOVA

În primele zile ale intervalului valorile de temperatură se vor menţine uşor mai ridicate decât cele înregistrate în mod obişnuit la mijlocul lunii octombrie, atât ziua, când se anticipează că media valorilor maxime se va situa între 17 şi 19 grade, dar şi noaptea, când minimele vor fi între 7 şi 9 grade.

Pe 17 octombrie temperaturile vor scădea semnificativ, astfel că valorile medii din cursul zilelor, respectiv de 12-14 grade, se vor situa sub cele specifice datei. Ulterior, până spre sfârşitul intervalului de prognoză, regimul termic va fi apropiat de cel obişnuit, cu maxime în medie de 14-16 grade şi minime între 5 şi 8 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 16 octombrie când vor fi cantităţi de apă mai însemnate, dar şi pe 22-23 octombrie când sunt posibile ploi slabe.

DOBROGEA

Intervalul de prognoză debutează cu un regim termic în jurul celui mediu multianual specific, respectiv valori medii de 17-19 grade ziua şi 10-12 grade noaptea. După scăderea de temperatură anticipată pentru 17 octombrie, va creşte probabilitatea de a se înregistra, din nou, un regim apropiat de cel specific, atât în privinţa maximelor, ce vor fi în medie de 15-17 grade, cât şi a minimelor, anticipate a fi între 8 şi 10 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în intervalul 16-17 octombrie când se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate.

MUNTENIA

În primele trei zile ale intervalului de prognoză regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul mediilor multianuale, respectiv maxime de 18-20 de grade şi minime nocturne de 10-11 grade. În intervalul 17-18 octombrie, temperaturile vor scădea, astfel că valorile medii din cursul zilelor vor fi de 16-17 grade, în timp ce minimele nocturne se vor încadra între 6 şi 10 grade. 

Începând cu 19 octombrie, vremea se va încălzi uşor, apoi temperaturile vor evolua în limitele normalului climatologic.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul zilei de 16 octombrie, când vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

OLTENIA

În primele trei zile ale intervalului de prognoză regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul mediilor multianuale, respectiv maxime de 18-20 de grade şi minime nocturne de 10-11 grade. În intervalul 17-18 octombrie, temperaturile vor scădea, astfel că valorile medii din cursul zilelor vor fi de 16-17 grade, în timp ce minimele nocturne de 6-10 grade vor caracteriza dimineţi normale pentru această perioadă din an. 

Începând cu 19 octombrie, regimul termic se va menţine peste cel obişnuit, atât în privinţa maximelor, ce vor fi de 18-22 de grade, cât şi a minimelor, anticipate în jurul a 8-10 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare pe 15 şi 16 octombrie, dar şi în jurul datei de 22 octombrie.

LA MUNTE

În general regimul termic se va menţine apropiat de cel climatologic normal, cu valori maxime în medie de 9-14 grade şi minime între 3 şi 7 grade. Ceva mai rece va fi în intervalul 16-19 octombrie, când media valorilor nocturne va fi în jurul a 0 grade, iar cea a temperaturilor maxime va fi de 5-8 grade.

Sunt fi posibile precipitaţii slabe în mare parte a intervalului, însă în jurul datei de 16 octombrie acestea vor fi mai frecvente şi mai însemnate cantitativ. În aceeaşi perioadă, pe fondul scăderii de temperatură, vor fi posibile şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu precădere la altitudini mari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite