METEO Următoarele două săptămâni aduc vreme caldă şi ploi nesemnificative

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meterologii anunţă o toamnă plăcută FOTO Adevărul
Meterologii anunţă o toamnă plăcută FOTO Adevărul

În umătoarele două săptămâni, vremea va fi plăcută, cu temperaturi ce se vor situa în jurul valorii de 25 de grade Celsius în toate regiunile, ceea ce înseamnă că în nordul şi centrul ţării se va încălzi, iar în sudul ţării vremea va trece printr-un proces de răcire. Va ploua puţin, şansele de precipitaţii fiind mai mari la începutul celor două săptămâni de prognoză.

BANAT

În această regiune, prima săptămână va aduce o creştere treptată a temperaturii, de la valori medii de 21 de grade ce vor fi înregistrate luni, până la 27 de grade în weekend. În cea de-a două săptămână de prognoză, temperaturile rămân constante în jurul valorii de 26 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse între 10 şi 13 grade Celsius, iar în ultimele nopţi se vor apropia de 14 grade.

Va ploua mai ales marţi şi lunea viitoare, în restul timpului probabilitatea de precipitaţii va fi extrem de redusă.

CRIŞANA

În următoarele două săptămâni, vremea se va încălzi în această regiune. Până la sfârşitul săptămânii, temperaturile vor creşte de la valori medii de 20 de grade la 25 de grade Celsius în weekend, iar în a doua săptămână  temperaturile vor rămâne constante la această valoare. Minimele termice vor fi cuprinse între 9 şi 12 grade Celsius, pe tot parcursul intervalului de prognoză.

Şansele de ploaie sunt destul de slabe, însă meteorologii anunţă ca ar putea ploua slab marţi şi la începutul săptămânii viitoare.

TRANSILVANIA

În primele zile ale intervalului, temperaturile se vor situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius, urmând ca vremea să se încălzească, ajungând la temperaturi de 23 de grade în weekend. Temperaturile vor rămâne constante în cea de-a doua săptămână. Minimele termice se vor situa între 8 şi 10 grade Celsius.

Va ploua slab la începutul săptămânii, urmând ca până pe 15 septembrie probabilitatea de ploaie să fie redusă.

MARAMUREŞ

Vremea se va încălzi treptat în prima săptămână, astfel că temperaturile vor creşte de la 18 grade în primele zile, până la valori de 24 de grade în weekend. Temperaturile vor rămâne la valori constante de 24 de grade în cea de-a doua săptămână.

Va ploua slab la începutul celor două săptămâni, însă în restul zilelor şansele de precipitaţii vor fi slabe.

MOLDOVA

În prima săptămână, temperaturile se vor menţine constant în jurul valorii de 20 de grade Celsius, urmând ca începutul săptămânii viitoare să aducă o încălzire a vremii. Astfel, în această regiune temperaturile vor ajunge până la 24 de grade Celsius.

Ploile se vor manifesta mai ales luni şi marţi, dar şi la sfârşitul săptămânii. În restul intervalului probabilitatea de ploi va rămâne scăzută.

DOBROGEA

În Dobrogea, temperaturile vor fi în scădere în această săptămână, astfel că vor ajunge de la valori de 28 de grade înregistrate în primele zile, la 22 de grade, valori ale temperaturilor prognozate în weekend. Începând de săptămâna viitoare, vremea se va mai încălzi, astfel că temperaturile medii vor ajunge până la 24 de grade Celsius.

Probabilitatea de ploi va fi mai ridicată la începutul celor două săptămâni de prognoză.

MUNTENIA

Şi în această regiune vremea se va răci cu câteva grade în această săptămână, ajungând de la 28 de grade spre 24 de grade în weekend. Însă începând de săptămâna viitoare se va mai încălzi puţin, ajungând la temperaturi medii de 26 de grade Celsius. Minimele termice se vor situa în jurul valorii de 13 grade în primele zile ale intervalului de prognoză, urmând ca acestea să coboare uşor până la 11 grade spre sfârşitul săptămânii.

Va ploua slab la începutul celor două săptămâni de prognoză.

OLTENIA

În această regiune, temperaturile se vor situa în jurul valorii de 24 de grade Celsius, urmând ca în weekend să ajungă la 26 de grade. Săptămâna viitoare, regimul termic se va situa constant în jurul valorii de 26 de grade.

Va ploua slab la începutul celor două săptămâni de prognoză.

LA MUNTE

Până miercuri, maximele termice se vor situa în jurul valorii de 12 grade, urmând ca în weekend să crească treptat până la 16 grade. Cea de-a doua săptămână va aduce temperaturi constante de 16 grade.
Vor apărea averse slabe la începutul săptămânii, iar în restul perioadei de prognoză probabilitatea de ploaie va fi redusă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite