Meteo: Precipitaţii în toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Azi
Azi

Cea mai mare parte a continentului se menţine în câmp de presiune atmosferică scăzută, cu centrii în Câmpia Rusă, în zona Mării Nordului şi în bazinul central-vestic al Mării Mediterane. Excepţie fac nordul continentului, dar şi zona Groenlandei, unde presiunea este ridicată, iar masa de aer este rece.

 Zona geografică a ţării noastre se află la contactul dintre masa de aer rece din Câmpia Rusă şi partea anterioară a ciclonului mediteraneean, care aduce masă de aer ceva mai cald. Cerul va fi mai mult noros şi vor cădea precipitaţii sub formă de ploaie şi de lapoviţă, local, în centrul şi în nord-estul ţării, şi sub formă de ninsoare la munte. În sud, va ploua pe arii restrânse. La noapte, aria precipitaţiilor se va extinde în vestul, în centrul şi în sudul ţării. Maximele vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade.

Mâine

Cerul va fi mai mult noros ziua în vestul, în centrul şi în nordul ţării, unde vor cădea precipitaţii mixte. La munte va ninge, iar în sud cerul va fi temporar noros şi va ploua slab, pe arii restrânse, în a doua parte a nopţii. Vântul va sufla tare la munte. Maximele vor fi cuprinse între 4 şi 12 grade.

Poimâine

Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de vest a ţării, unde, local, va ploua, şi numai temporar noros în restul teritoriului, unde va ploua pe arii mai restrânse. La munte precipitaţiile vor fi mixte, iar, vântul va prezenta intensificări. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite