METEO Intensificări de vânt şi ninsori la munte. În ce zone va ninge şi cât de frig va fi în următoarele zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vremea rea se întoarce FOTO Adevărul
Vremea rea se întoarce FOTO Adevărul

Meteorologii au emis o informare meteorologică valabilă în perioada 15 - 17 martie, anunţând internsificări ale vântului şi precipitaţii sub formă de ninsoare, în special în zonele montane.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în perioada 15 martie, ora 23.00 şi 17 martie, ora 15.00, la munte vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi, mai ales în cursul zilei de joi (16 martie) şi în noaptea de joi spre vineri (16/17 martie). 

Mai precis, se va depune strat nou de zăpadă, pe arii restrânse mai consistent, îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali.

Potrivit sursei citate, temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de peste 60...70 km/h, iar pe crestele înalte rafalele vor depăşi 80...90 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

Intensificări temporare ale vântului cu viteze de 50...60 km/h vor fi şi în restul teritoriului, cu precădere în regiunile estice, nordice şi centrale.

În sud estul Transilvaniei şi pe arii restrânse din Moldova şi izolat în Muntenia vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare în noaptea de joi spre vineri. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite