România, sub informare de averse şi vijelii. Cod galben de furtuni pentru mai multe judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANM a emis o informare meteo de ploi şi vijelii FOTO Adevărul
ANM a emis o informare meteo de ploi şi vijelii FOTO Adevărul

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de averse, descărcări electrice şi vijelii, care a intrat în vigoare astăzi la ora 12.00 şi este valabilă până la noapte, la ora 3.00. De asemenea, mai multe judeţe din ţară se află sub Cod galben de furtuni.

UPDATE Judeţele Teleorman, Dâmboviţa, Arad şi Olt se află, până la ora 20.30, sub Cod galben de furtuni. Se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi averse de ploaie ce pot depăşi 20 de litri pe metru pătrat.

UPDATE Un accident a avut loc pe şoseaua de centură a Buzăului, în timpul unei furtuni puternice. Astfel, un autoturism înmatriculat în Buzău, condus de un tânăr de 27 de ani, care era însoţit de doi prieteni, a derapat în apropierea Fabricii de Bere, a intrat pe contrasens şi s-a izbit de un alt autoturism, înmatriculat în judeţul Galaţi, condus de un bărbat de 31 de ani din Gorj, potrivit Mediafax.

În urma impactului, doi bărbaţi din prima maşină şi-au pierdut viaţa, unul dintre ei murind pe loc, iar celălalt în ambulanţă.

„Pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum cu carosabil umed, un şofer de 27 de ani ce se afla la volanul unui autoturism care se deplasa dinspre Râmnicu Sărat spre Ploieşti a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism, la volanul căruia se afla un şofer de 31 de ani din Gorj. Din accident a rezultat decesul a două persoane din autoturismul tânărului de 27 de ani şi rănirea a două persoane din autoturismul gorjeanului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, Doiniţa Mihalache.

De asemenea, vântul care a suflat în rafale a doborât mai mulţi copaci, atât în municipiul Buzău, cât şi în judeţ. 

UPDATE Furtuna care s-a abătut asupra Capitalei a doborât mai mulţi arbori pe străzile Haga, Viilor, Sălaj, Moineşti, Segarcea, pe Aleea Lunguleţu, dar şi pe Bulevardul Nicolae Grigorescu, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

De asemenea, la intersecţia Şoselei Colentina cu Bulevardul Doamna Ghica, un panou publicitar a căzut pe linia de tramvaiului 21.

Nicio persoană nu a fost rănită în urma acestor incidente.

UPDATE ANM a prelungit, până la ora 20.00, avertizarea de Cod galben de furtuni emisă pentru judeţele Ilfov şi Giurgiu. Se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie cu viteze de 55 - 60 de kilometri pe metru pătrat la rafală şi averse de ploaie ce pot depăşi 20 de litri pe metru pătrat.

UPDATE Bucureştiul se află, până la ora 19.30, sub Cod galben de furtuni. Se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie cu viteze de 55 - 60 de kilometri pe oră la rafală şi averse de ploaie ce vor atinge 15 litri pe metru pătrat.

UPDATE Până la ora 19.30, judeţele Bacău, Prahova şi Ilfov se află sub Cod galben de furtună, fiind anunţate frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi medii, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, averse de ploaie ce vor atinge 20 - 25 de litri pe metru pătrat.

Judeţul Ialomiţa se află, până la ora 19.00, sub Cod galben de furtuni, fiind anunţate frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi medii, intensificări de scurtă durată ale vântului, averse de ploaie ce vor atinge 20 - 25 de litri pe metru pătrat.

Până la ora 18.30, judeţele Galaţi şi Vrancea se află sub Cod galben de furtuni. Se vor semnala grindină de dimensiuni mici şi medii, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse cu caracter torenţial, ce pot cumula 25 - 30 de litri pe metru pătrat.

România, sub informare de furtuni

Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferică se va accentua în sudul şi centrul ţării, dar şi la munte, unde se vor întâlni descărcări electrice şi intensificări de vânt.

De asemenea, în zona Carpaţilor de Curbură, a Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului va ploua torenţial, iar pe arii restrânse va cădea grindină.

Cu toate acestea, în Bucureşti vor fi temperaturi de până la 30 de grade Celsius, dar şi ploaie şi intensificări de vânt în a doua parte a zilei.

Pe aceeaşi temă:

PROGNOZA METEO Vreme mai caldă decât în mod obişnuit în următoarele două săptămâni

Temperaturile vor depăşi constant 30 de grade Celsius în perioada 8 - 21 iunie 2015 în toate regiunile ţării, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite