UPDATE Cod galben de vânt puternic pentru mai multe judeţe din ţară. Două râuri sunt sub cod galben de inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vânt puternic în mai multe zone din ţară
Vânt puternic în mai multe zone din ţară

Meteorologii au emis luni dimineaţă un cod galben de vânt, cu rafale de vor depăşi 60 de kilometri pe oră, valabil în mai multe judeţe până seara. Porturile de la Marea Neagră au fost închise din cauza vântului puternic. Totodată, hidrologii au anunţat că, până marţi, două râuri din judeţele Giurgiu şi Teleorman se află sub cod galben de inundaţii.

UPDATE Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit codul galben de vânt puternic emis luni dimineaţă doar pentru judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Ialomiţa şi Călăraşi.

Astfel, până la ora 18.30, pe arii extinse în judeţele Brăila, Buzău, Ialomiţa şi Călăraşi se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge şi depăşi 60 km/h.

Iar până la ora 19.00, în judeţele Constanţa şi Tulcea, mai ales pe litoral şi în Delta Dunării, se vor semnala intensificări ale vântului din sector nord-estic, cu viteze ce vor atinge şi depăşi 60 - 75 km/h, la rafală, potrivit meteorologilor.

Judeţele Prahova, Ilfov, inclusiv în municipiul Bucureşti au ieşit deocamdată de sub avertizarea de vânt puternic, mai arată ANM.

UPDATE Din cauza vântului puternic, un copac a căzut pe un autoturism parcat pe Bulevardul Nicolae Grigorescu din Capitală, pompierii intervenind pentru îndepărtarea arborelui, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile.

Acesta a mai precizat că autoturismul a fost avariat, iar pe alte două maşini au căzut mai multe crengi, fără a cauza probleme deosebite.

UPDATE Institutl Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor precizează că râurile Neajlov, sectorul Vadu Lat-Călugăreni (judeţul Giurgiu) şi Pârâul Câinelui, afluent al Vedei (judeţul Teleorman) sunt, de luni şi până marţi la prânz, sub avertizare de cod galben de inundaţii.

Avertizarea cod portocaliu emisă anterior pentru râul Neajlov, sectorul Vadu Lat - Călugăreni şi Pârâul Câinelui, afluent al Vedei, a fost ridicată luni, la ora 10.00, când a intrat în vigoare o atenţionare de cod galben de inundaţii, valabilă până marţi, la ora 12.00.

De asemenea, avertizarea cod galben emisă anterior pentru Călmăţui (judeţul Teleorman) şi Sabar (judeţul Giurgiu) a fost ridicată luni dimineaţă, a precizat INHGA.

UPDATE Toate porturile constănţene au fost închise, luni, din cauza vântului puternic, care suflă cu peste 60 de kilometri la oră, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit autorităţilor portuare, operaţiunile au fost sistate începând cu ora 8.00 în porturile Midia, Constanţa Nord şi Constanţa Sud Agigea - maritim şi fluvial, dar şi în portul Mangalia, deoarece vântul suflă cu viteze de peste 60 de kilometri la oră, iar în larg poate atinge până la 80 de kilometri la oră.

Tot din cauza vântului puternic a fost restricţionat şi traficul convoaielor de barje pe Canalul Dunăre - Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea către portul Constanţa Sud - fluvial.

În această situaţie, pentru siguranţă, navele aflate în rada exterioară trebuie să stea cu motoarele pornite pentru a evita intrarea în derivă. Totodată, vasele aflate la cheu trebuie să-şi întărească legăturile cu ţărmul, să asigure om de veghe şi trebuie să stea în permanenţă cu semnalele luminoase şi sonore în funcţiune. 


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis luni dimineaţa trei avertizări de scurtă durată de cod galben de vânt puternic.

Până la 12.30, în sudul judeţului Prahova şi judeţul Ilfov, inclusiv în municipiul Bucureşti, se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge şi depăşi 60 de kilometri pe oră.

De asemenea, până la 12.30, pe arii extinse în judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Buzău şi Brăila, precum şi în zona de munte a judeţelor Prahova şi Buzău, se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge şi depăşi 60 de kilometri pe oră, iar la munte vor depăşi chiar 80 de kilometri pe oră.  

Iar până la 13.00, în judeţele Constanţa şi Tulcea, mai ales pe litoral şi în Delta Dunării, se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze ce vor atinge şi depăşi 60 - 80 de kilometri pe oră la rafală, potrivit ANM.

Cum va fi vremea astăzi, în toată ţara (Prima TV)

Pe aceeaşi temă:

Avertizare de vânt puternic în trei regiuni ale ţării

UPDATE Cod portocaliu de inundaţii pentru Neajlov şi Pârâul Câinelui. Mai multe judeţe sunt sub Cod galben de vânt


 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite