UPDATE Cod galben de vânt emis pentru Dobrogea. Până vineri, România este sub informare de ger

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dobrogea se află miercuriţă, sub Cod galben de vânt, fiind anunţate intensificări ale vântului ce pot depăşi la rafală 60 de kilometri. De asemenea, România se află, până vineri, sub informare de ger. Specialiştii au anunţat că temperaturile vor fi preponderent negative, iar minimele vor coborî chiar şi până la minus 25 de grade.

UPDATE Meteorologii au prelungit, până la ora 20.00, avertizarea de Cod galben emisă pentru Dobrogea. Specialiştii au anunţat că intensificările vântului vor atinge şi depăşi la rafală 55 - 60 de kilometri pe oră. 


Judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi şi local în jumătatea estică a judeţului Teleorman se află, până la ora 11.00, sub Cod galben de vânt. 

De asemenea, tot până la ora 11.00, Dobrogea se află sub Cod galben de viscol fiind anunţate intendificări ale vântului ce vor atinge şi depăşi la rafală  55 – 65 de kilometri pe oră.

Din cauza vântului puternic, toate porturile din judeţul Constanţa au fost închise.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), intensificările vântului vor atinge la rafală viteze de 55 – 65 de kilometri pe oră.

Totodată, până vineri la ora 10.00, va fi în vigoare o informare de vreme deosebit de rece, în unele zone chiar geroasă, şi intensificări ale vântului. 

Meteorologii au anunţat că vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor în toată ţara. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -15 grade, iar izolat chiar sub -25 grade.

Maximele diurne vor fi preponderent negative şi se vor încadra, în general, între -10 şi 0 grade.

Elevi blocaţi în zăpadă din cauza zăpezii

Aproape 30 de elevi din Târgu Bujor, judeţul Galaţi, care au ieşit de la cursuri marţi la prânz, au ajuns acasă spre miezul nopţii. Şoferul microbuzului care urma să îi transporte în comuna Vârlezi ar fi trebuit să străbată o porţiune de serpentine, unde şoseaua este acoperită cu gheaţă, însă acesta a decis să se întoarcă pentru a nu risca un accident.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

METEO A fost emisă informare de ger şi vânt, valabilă de marţi până vineri. Minimele vor scădea până la -25 de grade

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare de ger şi vânt, valabilă de marţi până vineri pentru toată ţara. Specialiştii au anunţat temperaturi minime de minus 25 de grade.

METEO Ger şi ninsori în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo valabilă pentru perioada 5 – 18 ianuarie, potrivit căreia, în această săptămână vremea se va răci semnificativ, devenind geroasă, urmând ca de săptămâna viitoare temperaturile să crească. Specialiştii au anunţat că vom mai avea parte de precipitaţii, în special în perioada 10 – 13 ianuarie.

Prognoza meteo pentru următoarele trei luni: valorile termice vor fi apropiate de cele normale, iar cantităţile de precipitaţii vor fi în creştere

În următoarele trei luni regimul termic va fi apropiate de normele climatologice, urmând ca în luna martie să se înregistreze în unele zone 6 grade Celsius. Specialiştii au anunţat că precipitaţiile vor fi în creştere, în lunile ianuarie şi martie, în majoritatea regiunilor. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite