METEO Cod galben de vânt pentru mai multe judeţe din ţară. În unele zone, acesta va bate chiar şi cu 100 km/h

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică avertizări de Cod galben de vânt, valabile pentru mai multe judeţe din ţară, inclusiv pentru zona de munte. Cu toate acestea, specialiştii au anunţat că cel puţin până la mijlocul săptămânii vom avea parte de temperaturi mai ridicate, în unele zone ajungând până la 13 grade.

UPDATE Meteorologii au prelungit, până la ora 20.15, avertizarea de Cod galben de vânt emisă pentru judeţul Cluj

Se vor semnala intensificări ale vântului de vor atinge şi depăşi la rafală 55-65 de kilometri pe oră.

UPDATE Judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Suceava, Neamţ, Bacău şi Vrancea se află, până la ora 18.00, sub Cod galben de vânt. La rafală, intensificările vântului pot atinge şi depăşi 60-65 de kilometri pe oră, izolat peste 70 de kilometri pe oră. 

Mai mult, în zona montană înaltă a judeţelor Neam şi Suceava, vântul va prezenta rafale ce vor depăşi 100 de kilometri pe oră.

De asemenea, a fost emisă o avertizare de Cod galben de vânt şi pentru judeţele Alba, Sibiu, Mureş, Braşov, Covasna, Harghita, precum şi zona de munte aferentă. 

La rafală, intensificările vântului vor atinge şi depăşi  60-80 de kilometri pe oră, iar în zona înaltă de munte vântul va spulbera sau viscoli zăpada.

Judeţele Alba şi Braşov, dar şi zona de munte a judeţelor Sibiu şi Covasna se află, până la ora 13.10, sub avertizare de Cod galben de vânt care va atinge şi depăşi la rafală 60-80 de kilometri pe oră, iar la munte vântul va spulbera sau viscoli zăpada.

Judeţul Harghita se află, până la ora 13.00, sub Cod galben de vânt care poate atinge şi depăşi la rafală 60-80 de kilometri pe oră.

De asemenea, judeţul Cluj se află sub Cod galben de vânt până la ora 14.00. Intensificările vântului vor atinge şi depăşi la rafală 55-65 de kilometri pe oră.

Specialiştii au anunţat că până la mijlocul săptămânii viitoare vom avea parte de o vreme caldă, cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal în această perioadă. 

Aceştia au explicat că dacă în mod normal în ţara noastră circula un aer din partea de nord a globului, în această perioadă avem o circulaţie mai sudică a aerului, dinspre Europa Centrală, Marea Mediterană şi Africa.

Meteorologul de serviciu a declarat pentru adevarul.ro că temperaturile maxime care se vor înregistra duminică şi luni vor fi pozitive, în Banat înregistrându-se chiar 12-13 grade Celsius. Minimele vor fi negative în cea mai mare parte a ţării, iar în depresiuni ar putea ajunge chiar sub limita de ger, respectiv sub -10 grade.

De asemenea, duminică sun aşteptate ninsori slabe în Carpaţii Orientali, în Maramureş, în nordul Moldovei, dar şi în estul Transilvaniei.

Prognoza pe următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat luni prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Potrivit specialiştilor, în această săptămână vom avea parte de o răcire a vremii, urmând ca după 13 ianuarie în unele zone, temperaturile să ajungă chiar şi la -10 grade.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

METEO Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni: temperaturi mai scăzute şi ninsori în aproape toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat luni prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Potrivit specialiştilor, în această săptămână vom avea parte de o răcire a vremii, urmând ca după 13 ianuarie în unele zone, temperaturile să ajungă chiar şi la -10 grade.

Vin ninsorile şi gerul. Prognoza pentru următoarele trei luni

Luna ianuarie a anului 2013 vine cu temperaturi mai mici decât în mod normal în această perioadă, însă în februarie şi martie acestea se vor apropia de normele climatologice. În primele două luni din 2014 cantităţile de precipitaţii  vor fi în general apropiate de medie, însă în martie acestea vor fi mai mari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite