Cum va fi vremea în noaptea dintre ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe judeţe au fost sâmbătă sub Cod galben de ceaţă FOTO Adevărul
Mai multe judeţe au fost sâmbătă sub Cod galben de ceaţă FOTO Adevărul

Specialiştii au anunţat că în ultima noapte a anului 2013 ar putea să ningă izolat şi sunt aşteptate fulguieli, chiar şi în Capitală, deşi de Crăciun temperaturile au urcat şi până la 14 grade Celsius, în unele zone ale ţării.

Ultima zi a acestui va fi mai rece decât în ziua de Crăciun, însă temperaturile vor fi normale pentru această perioadă, în condiţiile în care Sărbătoarea Naşterii Domnului a venit şi cu temperaturi de 12-14 grade Celsius.

De Revelion va ninge slab doar la munte, în timp ce în Banat va ploua. Şi în ultima noapte a anului vom avea parte de ceaţă. 

Maximele în această perioadă vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade Celsius, iar în Capitală vor fi 2 grade, susţin meteorologii.

Noaptea de Revelion va fi mai răcoroasă, cu temperaturi cuprinse între - 8 şi 2 grade, mai ales în munţii Banatului şi în Carpaţii Orientali.

În Bucureşti este posibil ca în noaptea de Revelion să cadă câţiva fulgi de nea, iar termometrele vor arăta în jur de - 3 grade . 

Pentru începutul anului 2014 a fost anunţată o zi cu cer noros şi ceaţă. 

Luna ianuarie a anului 2013 vine cu temperaturi mai mici decât în mod normal în această perioadă, însă în februarie şi martie acestea se vor apropia de normele climatologice. În primele două luni din 2014 cantităţile de precipitaţii  vor fi în general apropiate de medie, însă în martie acestea vor fi mai mari, arată prognoza ANM pe primele trei luni ale anului.


Ceaţa din ultima perioadă s-a menţinut şi sâmbătă, când au fost emise avertizări de Cod galben pentru mai multe judeţe din ţară.

UPDATE: Codul galben de ceaţă a fost menţinut până la ora 17.00 doar pentru în judeţul Mehedinţi, local, inclusiv în municipiul Dr. Tr. Severin, potrivit ANM.

Se va semnala ceaţă care determină reducerea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m, avertizează meteorologii.

UPDATE: Avertizarea de Cod galben de ceaţă a fost extinsă şi pentru judeţele Dolj, Mehedinţi şi Olt, inclusiv pentru municipiile Craiova, Calafat, Drobeta Turnu Severin şi Caracal. 

Din cauza condiţiilor meteo, vizibilitatea va scădea local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

UPDATE: Specialiştii au prelungit, până la ora 13.00, Codul galben de ceaţă emis pentru judeţul Harghita, inclusiv municipiul Miercurea-Ciuc, precum şi drumurile naţionale şi europene aferente. Vizibilitatea va scădea local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Până la ora 11.00, este valabilă o avertizare de Cod galben de ceaţă emisă pentru arii extinse din judeţele Dolj şi Olt, inclusiv municipiile Craiova, Calafat şi Caracal. Vizibilitatea va scădea local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Zonele joase din judeţul Harghita, inclusiv municipiul Miercurea-Ciuc, dar şi drumurile naţionale şi europene aferente, se află sub avertizare de Cod galben de ceaţă. 

Până la ora 10.00, din cauza condiţiilor meteo, vizibilitatea va scădea local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Duminică, în zonele deluroase şi montane şi în regiunile vestice, vremea va fi în general frumoasă şi caldă, cu cerul variabil. În celelalte regiuni, va fi zi mohorâtă, cu valori termice mai coborâte decât ziua de sâmbătă, însă vor fi apropiate de mediile climatologice specifice acestei perioade. 

În centrul, sudul şi estul ţării, local va fi ceaţă asociată cu chiciură şi cu burniţă. Cu totul izolat vor fi condiţii de producere a poleiului. Temperaturile maxime vor avea valori negative în zonele cu ceaţă persistentă din Transilvania, dar trec de 10 grade în vest.

În Bucureşti, duminică vremea va fi mohorâtă, cu nori joşi persistenţi şi, mai ales dimineaţa şi seara, ceaţă asociată cu chiciură şi trecător cu burniţă. Dimineaţă se vor înregistra în jur de -3 grade, iar la amiază, 1-2 grade.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Cum va fi vremea la sfârşitul acestei săptămâni

Specialiştii anunţă că şi în ultimele zile ale acestei săptămâni va fi ceaţă în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis vineri mai multe avertizări de Cod galben de ceaţă şi de vânt.

Ultimele săptămâni ale anului vin cu temperaturi apropiate de cele normale. Cum va fi vremea de Crăciun

În ultimele două săptămâni ale anului 2013 vom avea parte de temperaturi mai calde, valorile termice apropiindu-se de cele normale ale acestei perioade. Precipitaţiile din perioada următoare vor fi în general sub formă de ploaie.

Vin ninsorile şi gerul. Prognoza pentru următoarele trei luni

Luna ianuarie a anului 2013 vine cu temperaturi mai mici decât în mod normal în această perioadă, însă în februarie şi martie acestea se vor apropia de normele climatologice. În primele două luni din 2014 cantităţile de precipitaţii  vor fi în general apropiate de medie, însă în martie acestea vor fi mai mari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite