METEO Avertizare de cod galben de ploi pentru 21 de judeţe din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
21 de judeţe din ţară se află sub avertizare de cod galben de ploi FOTO Adevărul
21 de judeţe din ţară se află sub avertizare de cod galben de ploi FOTO Adevărul

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis luni o atenţionare de cod galben de ploi pentru 21 de judeţe ţară. Avertizarea este valabilă de marţi 17, septembrie şi până miercuri, 18 septembrie.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 17 septembrie, ora 15.00 – 18 septembrie, ora 03.00 instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în Crişana, Maramureş, Transilvania, în dealurile Banatului şi ale Olteniei, precum şi în zona montană. 

Se vor semnala averse, ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi vor fi condiţii de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi pe arii extinse 20-25 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 de litri pe metur pătrat. Vântul se va intensifica temporar.

De asemenea, aceştia au precizat că în judeţele Arad şi Timiş se vor înregistra în general cantităţi de apă de 10-15 litri pe metru pătrat.

Judeţe care se află sub atenţionarea de cod galben de ploi sunt: Satu Mare, Maramureş, Bihor, Sălaj, Cluj, Bistriţa Năsăud, Mureş, Alba, Hunedoara, Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Covasna, Braşov, Sibiu şi Harghita

avertizare ploi
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite