Metallica a donat 250.000 de euro pentru spitalul oncologic pentru copii construit de asociaţia „Dăruieşte viaţa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formaţia americană Metallica, aflată la Bucureşti miercuri seară, pentru a susţine un concert pe Arena Naţională, s-a alăturat iniţiativei #NoiFacemUnSpital şi a donat suma de 250.000 de euro.

Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu de la "Dăruieşte viaţa" au făcut anunţul pe Facebook, unde au publicat o fotografie cu cei patru membri ai trupei: James Hetfiled, Lars Ulrich, Robert Trujillo şi Kirk Hammet. 

 Muzicienii au făcut donaţia prin intermediul fundaţiei lor, All Within My Hands. 

Trupa Metallica a cântat pentru a patra oară la Bucureşti şi s-a alăturat campaniei Dăruieşte Viaţă pentru primul Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România. Rockerii au inclus în concert piesa ”De vei pleca”, a trupei Iris.

Înainte să apară în faţa publicului, trupa a donat 250.000 de euro. ”Ultima parte a turneului European începe cu o donaţie specială. Împreună cu fanii care participă la spectacolul de pe Arena Naţională din Bucureşti, România şi printr-o feneroasă sponsorizare de la Mastercard, Metallica a oferit Dăruieşte Viaţă 250.000 de dolari înaintea concertului. Donaţia este destinată iniţiativei #NoiFacemUnSpital a Asociaţiei Dăruieşte Viaţă”, a anunţat site-ul fundaţiei.

 "Donaţia din partea Mastercard, care a oferit un milion de euro pentru iniţiativă a motivat Metallica să adere la cauza noastră", a spus Carmen Uscatu, preşedinte Asociaţia Dăruieşte Viaţă.

"Donaţia membrilor trupei Metallica are o semnificaţie specială pentru proiectul nostru. Pe de-o parte, muzica lor reuşeşte să inspire milioane de români şi, în acelaşi timp, foarte mulţi dintre aceştia sunt inspiraţi să contribuie la înfiinţarea primului spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România, pentru a le oferi copiilor bolnavi de cancer o şansă la viaţă. Pe de altă parte, donaţia din partea Mastercard, care a oferit un milion de euro pentru iniţiativa #NoiFacemUnSpital, a motivat Metallica să adere la cauza noastră. Suntem recunoscători tuturor celor care fac posibil acest proiect”, a spus Carmen Uscatu, preşedinte Asociaţia Dăruieşte Viaţă.

Alături de propria contribuţie în valoare de 50.000 de euro, legendara trupă americană de heavy metal a direcţionat suma de 200.000 de euro, contravaloarea pachetului de Sponsor Principal al concertului din Bucureşti, asigurată de Mastercard şi BCR.

Inspirată de donaţia Mastercard, de 1.000.000 de euro pentru proiectul Dăruieşte Viaţă, din cursul acestui an, contribuţia trupei se va adăuga la fondurile destinate dotării primului Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România cu cele mai noi tehnologii şi echipamente medicale.

Metallica, moment memorabil pe Arena Naţională: a cântat o piesă a trupei Iris VIDEO

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite