Mesajul lui Vela pentru cei care se adună în grupuri

Mesajul lui Vela pentru cei care se adună în grupuri

Zeci de persoane s-au plimbat şi au făcut cumpărături sâmbătă în Bucureşti FOTO Mediafax

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a postat, sâmbătă seară, un mesaj pe Facebook, pentru care care se adună în grupuri mari, deşi acest lucru este interzis şi nerecomandat de către epidemiologi.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Nu aruncaţi pe geam efortul dumneavoastră şi al tuturor cetăţenilor responsabili, riscând o explozie de cazuri sau, mai rău, carantinarea unor zone în care locuiesc oameni nevinovaţi”, a transmis Vela.
 
Ministrul de Interne, Marcel Vela, a postat, sâmbătă seară un mesaj pe Facebook, ”pentru cei care se adună în grupuri mari, ignorând orice măsură de protecţie”.
 
”Am primit următorul mesaj: Domnule ministru, vă doresc un weekend liniştit!
 
Dragi prieteni,
 
Vreau să fiu liniştit gândindu-mă că sunteţi şi voi bine, sănătoşi şi că respectaţi regulile.
 
Mă gândesc la voi şi la cum sunteţi RESPONSABILI!
Respectăm distanţarea socială şi măsurile de igienă pentru că trebuie să fim împreună, în viaţă şi, mai ales ÎNVINGĂTORI.
 
Nu trebuie să uităm să purtăm masca in spaţiile închise.
“Spaţiu închis” înseamnă şi taxi sau servicii de ride-sharing, autobuze, tramvaie şi, nu în ultimul rând, metrou!
 
Nu uităm să ne spălăm des pe mâini, avem grijă ce suprafeţe atingem şi nu ducem mâna la faţă (nas, ochi sau gură) dacă nu avem mâinile igienizate.
 
Ca voi toţi, îmi doresc să înregistrăm peste două săptămani rezultate şi mai bune pentru a putea fi optimişti şi a creiona următoarea variantă de relaxare a măsurilor anti-Covid.
 
Totuşi, am şi trei mesaje pentru cei care se adună în grupuri mari, ignorând orice măsură de protecţie.
 
Fac acest lucru în numele tuturor celor care am îndurat şi respectat reguli timp de două luni, dorind oprirea şi diminuarea pandemiei, luptând pentru protejarea sănătăţii celor dragi.
 
Stimate doamne,
Stimaţi domni,
 
Virusul încă nu a fost învins!
În această seară, la ora 20:00, am ajuns la 16.797 de persoane infectate, cu 268 ÎN PLUS faţă de ziua de ieri. Din păcate, în ultimele 24 de ore, au decedat ÎNCĂ 24 de persoane, ajungând astfel la 1094 de tragedii suferite de compatrioţii noştri din toate judeţele ţării.
 
1) Nu aruncati pe geam efortul dumneavoastră şi al tuturor cetăţenilor responsabili, riscând o explozie de cazuri sau, mai rău, carantinarea unor zone în care locuiesc oameni nevinovaţi, din cauza greşelilor din următoarele zile.
 
2) În cazul în care, din păcate, cineva din aceste grupuri este sau devine pozitiv în următoarea săptămână, conform anchetei epidemiologice, toţi cei care aţi intrat în contact cu el veţi ramâne izolaţi la domiciliu încă 14 zile, în loc să vă bucuraţi cu adevărat de măsurile de relaxare din această perioadă.
 
3) Folosiţi-vă energia doar pentru a face lucruri frumoase şi a vă proteja sănătatea dumneavoastră, dar şi pe a celor din jur”, a transmis Vela.
 
Ministrul a precizat că face acest apel ”în numele tuturor celor care am îndurat şi respectat reguli timp de două luni, dorind oprirea şi diminuarea pandemiei, luptând pentru protejarea sănătăţii celor dragi”.
 
Potrivit autorităţilor, adunările publice sunt interzise pe durata stării de alertă, la fel şi formarea grupurilor mai mari de trei persoane. 
 
Cu toate acestea, în Bucureşti, de două zile aproximativ o sută de persoane protestează în PIaţa Victoriei. De asemenea, în mai multe parcuri au fost observate grupuri mari de persoane care nu păstrează distanţa şi nici nu au măsuri de protecţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: