Mediul online reacţionează: Ce se scrie pe Facebook despre postarea de pe blogul principelui Radu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mesajul postat pe blogul Principelui Radu, semnat de un „Manifestant Paşnic", iscă replici acide atât în rândul cititorilor adevarul.ro, cât şi pe pagina de Facebook a publicaţiei. Dincolo de remarcele injurioase des întâlnite în mediul online, internauţii dezbat aprins motivele pentru care Casa Regală nu a luat o poziţie oficială faţă de proteste, dar şi identitatea „Manifestantului Paşnic".

Bogdan Matei începe seria de comentarii pe Facebook, în urma postării articolului „Pe blogul principelui Radu, un «manifestant paşnic» rupe tăcerea". El răspunde la întrebarea „Casa Regală ar trebui să ia o poziţie faţă de proteste?".

„În mod sigur ar trebui să ia o pozitie dar... exista cei care abia aşteaptă să ia atitudine Casa Regală, pentru a sări ca arşi împotriva ei, deşi a făcut mai mult pentru România în comparaţie cu Băsescu şi cu clica lui de incompetenţi."

Arthur Mago comentează, la rândul lui, motivele „tăcerii regale": „Nu mai vor să se bage în gura rechinilor, căci au fost, au văzut şi au renunţat. Dar au dat dovadă tot timpul de cavalerism. Pe de altă parte, nu mai ştim câtă putere a cuvântului mai au în Casele Regale...".

Cine este „Manifestantul Paşnic"

Un comentariu la articolul de pe adevarul.ro , semnat de Ara, aduce în discuţie identitatea „Manifestantului Paşnic": „Poate «manifestul manifestantului paşnic» o fi fost scris chiar de Radu Duda. Stilul cu vorbe alese te cam duce cu gândul la acest maestru al vorbelor «fardate-n albastru». Ceva trebuia să apară şi pe blogul lui şi, probabil, a găsit o «găselniţă!»"

Schimb de replici online

Mediul viral al internetului, alimentat de anonimatul sub care se ascund internauţii, a lăsat loc şi unor "certuri virtuale". După un atac al unui utilizator semnat de „Relansat Ro", în care critică limbajul folosit de principele Radu (deşi mesajul postat pe blog nu este semnat de el, ci de un „manifestant paşnic", aşadar nu i se poate atribui, n.r.), Nistor George Alin ‎ripostează: "Ai o atitudine tipic bolşevică. Acelaşi lucru îl spuneau şi Iliescu şi ai lui când îl atacau făţiş pe Rege în anii '90. Eşti la fel de meschin ca ei. Din fericire, vă împuţinaţi".

Alte comentarii postate pe Facebook referitoare la rege şi la moharnie:

Bluedanube Cosmin: „Ultima soluţie, dar şi singura soluţie de scăpare a României de situaţia economică în care se află este revenirea la Regalitate. Dar în România nu se vrea aşa ceva că doar...ce-o să facă miile de hoţi cu obiectul muncii?"

Ionel Păun: „Monarhia constituţională este una din cele mai bune soluţii în momentul de faţă şi în viitor!"

Ionuţ Farcas: "La varsta lui (referindu-se la regele Mihai, n.r.), doar ceva onorific. Tot respectul, dar nu mai este ce-ar fi putut să fie..."

Sabin Andrei Bocioroagă: Ce repede uităm ce a făcut Mihai. Ne-a dat ruşilor, şi-a negociat dur abdicarea. Şi-a vândut titlul prinţului Charles. Dacă suntem atenţi, Casa Regală din care face parte nu îi mai recunoaşte numele regal. Din cauza «regelui» am căzut pradă comunismului. Oricum cădeam, dar nici măcar nu ne-am împotrivit. Regele a trăit bine după abdicare, românii nu."

Replica lui Remus Bara la comentariul lui Sabin Andrei Bocioroagă:
"1. Monarhia e o instituţie, n-are a face cu Mihai dacă e bătrân sau nu;

 2. Dnu Sabin, puneţi mâna pe carte şi acoperiţi lacunele de istorie dacă tot vă lansaţi în comentarii;

 3. Referendum?"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite