Medicul Virgil Musta: Nu vă faceţi planuri pentru Crăciun. Nu cred că putem să sărbătorim morţi

Medicul Virgil Musta: Nu vă faceţi planuri pentru Crăciun. Nu cred că putem să sărbătorim morţi

Medicul Virgil Musta

Medicul Virgil Musta îi atenţionează pe români să nu-şi facă planuri de sărbători, în condiţiile în care numărul celor infectaţi cu SARS-CoV-2 creşte alarmant.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicul Virgil Musta le transmite românilor să nu-şi facă planuri de Crăciun, căci "nu vom avea nimic de sărbătorit", în condiţiile în care numărul victimelor răpuse de COVID-19 creşte alarmant. 

Într-o intervenţie telefonică la Digi24, Virgil Musta a explicat, deznădăjduit, că unii români continuă să ignore regulile sanitare, iar locurile la ATI din Timişoara s-au ocupat deja. 

"Suntem necăjiţi, că din păcate mai sunt şi oameni iresponsabili care nu vor să respecte regulile, chiar dacă suntem într-o situaţie aşa dificilă. La Timişoara nu mai avem loc pe ATI. Orice caz nou va fi transferat în alt judeţ, spitalul nostru e plin. Mai sunt câteva locuri în spitalele suport COVID.

Formele severe sunt foarte dificil de plasat într-un spital unde să avem oxigen cu presiune. Suntem într-o situaţie limită şi pandemia continuă să crească. Această roată care se rostogoleşte peste noi, nu poate fi stopată dacă nu suntem responsabili şi dacă nu respectăm regulile cu stricteţe.

Un pacient de la ATI mort poate însemna şansa unui alt pacient prin eliberarea unui pat. Am asistat şi eu la asemenea situaţie. O situaţie tragică şi îngrijorătoare, iar mediul care a fost de gardă a zis că nu vrea să mai trăiască niciodată o astfel de experienţă", a declarat Virgil Musta la Digi24.

Nu cred că putem să sărbătorim morţi.

"Încă am speranţa pentru că trebuie să luptăm împreună, să câştigăm acest război foarte dificil şi din păcate vedem mai multe dificultăţi decât ne-am fi aşteptat. Un calcul matematic arată că într-o săptămână, două vom ajunge să nu mai avem locuri în spitale. Numai dacă facem „stop joc” de mâine, adică fiecare să poarte mască la fiecare contact, cu orice persoană, şi atunci poate nu ne mai contaminăm. Trebuie să fim responsabili, să conştientizăm importanţa purtării măştii şi a distanţării sociale, pentru că fără aceste măsuri, numărul de cazuri va creşte.

Tot matematica, statistica, arată ca la acest număr mare de cazuri există un număr mare de cazuri de foarte critice şi decese în ATI", a adăugat medicul.

Virgil Musta susţine că, ţinând cont de situaţia existentă, nu vom mai avea ce să sărbătorim: "Nu cred că vom avea sărbători de iarnă, şi nu cred că putem să sărbătorim morţi sau să sărbătorim într-o situaţie în care multă lume e bolnavă. Noi vom rămâne la datorie şi vom petrece sărbătorile în spitale, iar ceilalţi nu se vor putea bucura de petreceri, pentru că toate localurile vor fi inchise şi toate evenimentele restricţionate".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările