Medicul Virgil Musta, despre numărul mare de infectări: „Dacă pandemia continuă în acest ritm, vom avea situaţia Italiei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Virgil Musta spune că este nevoie de măsuri rapide şi eficiente. În caz contrar, sistemul medical va fi copleşit. Numai cu măsuri clare putem evita să ajungem în situaţia Italiei de la începutul pandemiei. Pe de altă parte, şeful Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara aprecizează că dacă regulile vor fi respectate cu sfinţenie, în două, trei săptămâni am putea asista la o îmbunătăţire a situaţiei.

„Cea mai mare îngrijorare e că pandemia e pe trend ascendent. Pe zi ce trece, doborâm noi recorduri din punct de vedere al numărului de cazuri şi al formelor severe şi al deceselor. Acest lucru face ca, dacă nu se iau măsuri rapide şi eficiente, sistemul de sănătate să fie copleşit”, a declarat medicul pentru Digi24.

Virgil Musta spune că în cele 3 luni de pandemie sitemul medical n-a avut probleme în ceea ce priveşte capacitatea de a manageria aceste cazuri.

„Acum sunt deja probleme în anumite zone ale ţării. Nu mai sunt locuri în spitale, suntem nevoiţi să transformăm pacienţii dintr-o zonă în alta şi asta pentru încă puţin timp, pentru că dacă pandemia continuă să crească în acest ritm, vom avea situaţia Italiei, unde spitalele au fost copleşite, sistemul a căzut şi pacienţii n-au mai avut unde să se interneze”, a declarat Virgil Musta.

În cât timp ar putea să scadă numărul noilor infectări

Întrebat în cât timp s-ar putea estima efectele măsurilor şi în numărul de cazuri,  Virgil Musta a răspuns: „Dacă aceste măsuri sunt respectate, în primele două, trei săptămâni vom avea primele rezultate. Aceste măsuri trebuie adaptate, unele accentuate, altele relaxate, în funcţie de situaţia concretă, de zonele concrete, activităţile care produc focarele. Suntem într-o dinamică permanentă şi dacă avem înţelepciune vom reuşi să trecem nu doar prin măsurile de restricţii, dar unde nu se înţelege că trebuie să respectăm regulile, acolo trebuie luate măsuri drastice”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite