Medicul Vasi Rădulescu: „Salariile mari n-au schimbat nimic la capitolul şpagă în sistemul medical”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariile mari nu au schimbat nimic la capitolul şpagă în sistemul medical. Aşa susţine medicul Vasi Rădulescu, fondatorul leapşadesănătate.ro, care a făcut pe pagina sa de Facebook o listă a lucrurilor care nu s-au schimbat în Sănătate.

„Rezidenţii sunt la fel de umiliţi, a se vedea recenta poveste de la Craiova, când doar specialiştii şi primarii primeau în gardă mâncare gratis, rezidenţii trebuind să o plătească”, a scris Vasi Rădulescu pe reţeaua de socializare. 

Acesta mai spune că „orgoliile incredibile şi luptele la sânge pentru ierarhii sunt cam la fel”, iar „la camerele de gardă este în continuare haos”. 

De asemenea, medicul spune că birocraţia sufocă medicii, iar oraşele mari sunt suprasaturate cu doctori. „Ei nu vor să plece să lucreze în provincie în condiţii precare după ce s-au pregătit în centre relativ bine dotate”, a completat cardiologul. 

În ceea ce priveşte bolile, Vasi Rădulescu spune că „obezitatea este în explozie”. „Suntem campioni la boli cardiovasculare, când 80% din ele sunt preventibile prin alimentaţie şi mişcare, iar programele de prevenţie şi educaţie nu prea există”, arată medicul.

Întreaga postare poate fi citită mai jos:

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite