UPDATE Medicul craiovean care spune că a aşteptat-o în frig pe Sorina Pintea: „Ministrul nu a fost anunţat că venim”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce un medic din Craiova a scris pe pagina sa de Facebook că a aşteptat-o în frig pe ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, cu care avea o întrevedere la Ministerul Sănătăţii, specialistul a revenit asupra postării sale şi a anunţat că oficialul „nu a fost anunţat” de întâlnire. Medicul a venit în Capitală pentru a-i înmâna ministrului un memoriu privind recunoaşterea gărzilor ca vechime în muncă.

UPDATE Medicul Livia David a scris, pe pagina sa de Facebook, că a fost contactată în această seară de Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii şi că oficialul nu ştia de întâlnirea care ar fi trebuit să aibă loc la sediul instituţiei. 

Doctoriţa Livia David, cea care a făcut şi o listă cu 43 de medici ce au murit în timpul gărzii, a depus un memoriu la Secretariatul Ministerului Sănătăţii. Cadrul medical a explicat că venise cu trenul în Bucureşti, alături de alte două colege din Spitalul Judeţean Craiova, unde îşi desfăşoară activitatea. 

„E ceaţă şi frig. Pe fereastră trenului cumplit de aglomerat, se succed luminiţele vagi ale unor becuri înşirate pe drumul îndepărtat... Sunt atât de obosită încât, pur şi simplu, nu pot să înlătur din capul meu întrebarea obsesivă «De ce?» Ce poate determina un ministru să ne cheme de la câteva sute de kilometri şi apoi să nu te mai primească? Ce motivaţie interioară sau ce factor exterior poate declanşa această reacţie? Această încălcare (fără precedent, zice-se) a protocolului şi politeţii? Încerc să găsesc o explicaţie în textul memoriului pe care, din fericire, l-am înregistrat la Secretariat prin bunăvoinţa domnilor secretari de acolo”, începe postarea medicului Livia David. 

Întâlnirea ar fi trebuit să aibă loc la ora 17.00

Medicul spune că deşi întâlnirea cu Sorina Pintea era programată pentru ora 17.00, oficialul nu a venit la Ministerul Sănătăţii, nu a răspuns la telefoane şi nici nu a trimis un înlocuitor. 

„Şi dacă ar fi avut o anticameră în care să putem aştepta, nu holul ăla absolut sinistru, nezugravit de zeci de ani, în care frigul te cuprinde după primele cinci minute de aşteptare. E, de fapt, casa scărilor, nu e un hol. Ni se spune că trebuie să avem răbdare, alţii bântuie pe aici de ore bune”, completează medicul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite