Medicul-erou Cătălin Denciu are COVID-19. Acesta a mai fost infectat şi în aprilie cu noul coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul erou de la SJ Neamţ care a făcut tot ce i-a stat în putinţă să salveze cât mai mulţi pacienţi intubaţi la ATI din calea flăcărilor, a fost infectat cu SARS-CoV-2, la testul făcut chiar înainte de plecarea în Belgia, a anunţat Nelu Tătaru.

Cătălin Denciu a fost transportat la un spital din Belgia după ce a suferit arsuri grave în jumătatea inferioară a corpului. Înainte de plecare i s-a făcut testul în urma căruia a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru într-un interviu la Digi24.

Este a doua oară când medicul-erou a fost infectat cu Covid-19, după ce şi-a revenit prima dată devenind donator de plasmă.

Nelu Tătaru a ţinut să precizeze faptul că erau specialişti buni şi în România care să trateze arsurile de gradul 2 şi 3 de pe 75% din suprafaţa corpului medicului, însă situaţia era mai dificilă aşa că au preferat să aleagă cele mai bune condiţii.

„Avem specialişti buni, cred că era puţin mai dificil, dar ne-am asigurat că există toate condiţiile şi ne-am asumat un transfer în Belgia”

Medicul anestezist Ionel Cătălin Denciu se află în continuare în stare gravă. În prezent este internat la un spital din Belgia acolo unde au fost înterprinse toate procedurile specifice bolnavilor arşi grav. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite