Medicul Beatrice Mahler: „Vaccinul este cel mai bun lucru care ni s-a întâmplat în urmă cu un an. A salvat multe vieţi” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beatrice Mahler FOTO Inquam Photos
Beatrice Mahler FOTO Inquam Photos

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, a vorbit despre cum a decurs primul an de vaccinare anti-COVID-19 şi reticienţa multor români faţă de imunizare.

Managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, medicul Beatrice mahler, a vorbit, într-un interviu Digi24, despre primul an al campaniei de vaccinare anti-COVID-19 şi despre reticienţa românilor de a se imuniza.

Medicul spune că a încercat să discute cu pacienţii reticienţi, dar a primit răspunsuri brutale, „probabil că e o frică în spate, dar eu cred că e, de fapt, o direcţie pe care noi, ca societate, trebuie să o implementăm şi să o ducem mai departe”.

Despre vaccin, Beatrice Mahler spune că acesta a salvat multe vieţi în acest an. „Dacă nu ar fi existat vaccinul, omenirea ar fi arătat mult mai tristă, cu mult mai multe vieţi pierdute. Vaccinul este cel mai bun lucru care ni s-a întâmplat în urmă cu un an, la nivel global, pentru că vaccinul a salvat multe vieţi”.

Deşi vaccinul este acul „la liber”, aproape 60% dintre români nu s-au imunizat. Medicul consideră că asta ţine şi de educaţia medicală a poporului, o educaţie conform căreia mergi la medic doar atunci când nu mai poţi suporta durerea. 

„Nu au fost obişnuiţi să meargă la doctor decât atunci când nu mai pot şi din păcate, se vede acest lucru şi acum. Cei care ajung în spitale ajung cu forme terminale de boală, pentru că nici acum, chiar dacă sunt multe spitale care pot să-i primească, nu ajung pentru un control de rutină. Nu ştim că bolile pot fi prevenite prin vaccinare - şi nu mă refer doar la COVID, mă refer la multe alte afecţiuni”, spune Beatrice Mahler.

Medicul concluzionează arătând faptul că vaccinul aduce protecţie şi salvează vieţi, iar purtarea măştii va continua încă o bună perioadă de timp, fiind una dintre măsurile de protecţie faţă de noile tulpini descoperite.

Sursa video: Digi24

Vă recomandăm şi: 

Un an de la debutul campaniei de vaccinare: Ţinta pentru 1 august nu a fost atinsă nici în prezent. Cum a eşuat campania?

10 sfaturi care te vor ajuta să consumi mai puţină energie

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite