Medicul Adrian Marinescu: Cazul Alexandru Arşinel este dovada că, dacă mă vaccinez şi apoi mă infectez, nu voi face o formă severă de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine/Arhivă
Imagine/Arhivă

Medicul Adrian Marinescu, medic infecţionist al Institutului Matei Balş din Capitală, a declarat la Digi24 că în cazul lui Alexandru Arşinel faptul că s-a vaccinat l-a ajutat să nu facă o formă severă a bolii. Actorul a fost imunizat în urmă cu aproximativ două luni, iar recent s-a infectat cu Covid-19.

Cazul lui Alexandru Arşinel, care s-a infectat cu Covid-19, nu a fost dovada ineficienţei vaccinurilor, ci din contră, susţine medicul Adrian Marinescu. 

"Eu cred că se întâmplă exact invers, e dovada că dacă mă vaccinez şi apoi mă infectez, nu voi face boala, nu voi face o formă severă, nu voi avea complicaţii.  Vorbesc aici de persoane vulnerabile, de vârstnici, de cei cu boli cronice,  care dacă s-ar infecta şi n-ar fi vaccinate ar avea o probabilitate mare să facă forme severe şi să-şi pună viaţa în pericol. Deci până la urmă vaccinul înseamnă o probabilitate mai mică de a mă infecta, dar şi dacă mă infectez ceea ce contează este că nu voi face formă severă. De fapt, acesta este obiectivul, de a-i proteja pe cei vulnerabili. E un obiectiv individual pentru cel vulnerabil şi bineînţeles la nivel de masă, în momentul în care imunizarea este extinsă duce la ceea ce ne dorim cu toţii, adică la întoarcerea la normalitate", a declarat Marinescu la Digi24.

Medicul a mai precizat că actorul Alexandru Arşinel nu a avut nevoie de oxigen, dar şi că oamenii pot fi convinşi să se vaccineze prin puterea exemplului şi prin oferirea de informaţii adevărate.

"Ne-am dori să fie un vaccin cu eficacitate 100%. Dar să nu uităm că vaccinul antigripal a avut o eficacitate între 40% şi 60% în ultimul an înainte de pandemie. (...)Cu mesaje transmise cu calm, să le spunem oamenilor că orice vaccin are şi efecte adverse, chiar dacă sunt foarte puţine. Eu cred că este o putere a exemplului cu Pfizer şi Moderna, cum era percepută o variantă modernă la început şi mulţi voiau să meargă pe varianta clasică. Eu zic că orice vaccin este de luat în calcul”, a explicat Adrian Marinescu.

Alexandru Arşinel şi soţia sa au fost diagnosticaţi cu Covid după vaccinare

Alexandru Arşinel şi soţia sa sunt internaţi de câteva zile la Institutul Matei Balş, după ce a fost diagnosticaţi cu Covid-19. Actorul, în vârstă de 81 de ani, spune că nu ştie de unde a luat virusul. Atât el cât şi soţia au primit prima doză a serului Pfizer în ianuarie şi au avut rapelul la începutul lunii februarie.

Directorul Teatrului de revistă "Constantin Tănase" are şi alte probleme de sănătate. În 2013, a fost supus unui transplant de rinichi, la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite