Medicii ar putea rămâne în spitalul în care optează pentru post

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezidenţii ar putea rămâne în spitalul unde optează pentru post FOTO Adevărul
Rezidenţii ar putea rămâne în spitalul unde optează pentru post FOTO Adevărul

Rezidenţiatul ar putea suferi modificări. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, care a precizat într-o emisiune la Realitatea TV că ia în calcul varianta ca medicii să poată efectua rezidenţiatul în spitalul în care optează pentru post.

Măsura ar putea fi implementată după ce oficialul a constatat că la 100 de kilometri de Capitală sunt spitale care nu au medici. 

„Pentru anul acesta nu se poate schimba sistemul de rezidenţiat, însă pentru anul următor gândim un alt sistem de rezidenţiat, în care rezidentul să fie angajat în spitalul judeţean, să-şi poată face rezidenţiatul în spitalul în care optează pentru post. (...) Cred că dacă rezidentul lucrează în spitalul în care urmează să-şi ocupe postul, se obişnuieşte cu comunitatea, poate se căsătoreşte, poate se îndrăgosteşte de oameni, de locuri”, a explicat Bodog. 

Care sunt specialităţile deficitare 

Potrivit acestuia, cele mai mari probleme cu medicii există în sudul ţării, dintr-o primă estimare realizată de centrul de resurse umane.

„Avem probleme pe pediatrie, radiologie şi imagistică, medicină internă, terapie intensă. Această analiză va avea repercusiune directă asupra numărului de locuri la rezidenţiat care se vor scoate în acest an. Voi urmări personal ca la rezidenţiat să se scoată pentru aceste specialităţi posturi. Pachetul salarial pentru rezidenţi este generos, va fi şi mai generos începând cu 1 ianuarie anul viitor”, a completat ministrul. 

Oficialul spune că ar fi mult mai bine dacă rezidenţii ar fi mult mai repede integraţi în activitatea spitalului judeţean în care urmează să lucreze.

„Şi în acest an, după examenul de specialitate, am discutat în cadrul ministerului să avem şi examenul de ocupare de posturi la nivel naţional. Să luăm toate posturile, spitalele care doresc, noi le organizăm, poate în paralel cu examenul de specialitate, în aşa fel încât ţi-ai terminat examenul de specialitate, poftim, ai loc de muncă”, a completat Bodog.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite