Medicii dentişti şi farmaciştii aleşi în funcţii de demnitate publică pot profesa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dentiştii şi farmaciştii parlamentari vor putea profesa FOTO Adevărul
Dentiştii şi farmaciştii parlamentari vor putea profesa FOTO Adevărul

Medicii dentişti şi farmaciştii care sunt aleşi în funcţii de demnitate publică pot profesa în unităţile sanitare publice şi în cele private, potrivit unei propuneri legislative adoptate miercuri de Camera Deputaţilor, for decizional în cazul acestui proiect de lege.

Proiectul de modificare a legii privind reforma în domeniul sănătăţii, care a fost adoptat cu 242 voturi „pentru”, 26 „împotrivă” şi o abţinere, a fost iniţiat în 2010 de mai mulţi parlamentari PSD, PNL, PDL, minorităţi şi a fost respins în legislatura trecută de Senat, informează Mediafax.

Spre exemplu, deputatul PDL Gheorghe Tinel a criticat proiectul, acesta declarând că se doreşte modificarea legii privind reforma în sănătate pentru a rezolva problema unor parlamentari cu ANI.

Pe de altă parte, deputatul PSD Sonia Drăghici a arătat că stomatologii şi farmaciştii aleşi parlamentari trebuie să profeseze şi în privat în timpul în care nu se intersectează cu activitatea din Parlament. Ea a spus că medicul ajuns în funcţia publică se deprofesionalizează dacă nu profesează, deşi a fost ales parlamentar datorită activităţii sale profesionale.

Medicul Tudor Ciuhodaru, deputat PPDD, a spus că medicii dentişti şi farmaciştii aleşi în funcţii publice nu trebuie discriminaţi şi că proiectul permite ca pacienţii şi medicii să ducă o viaţă normală în România.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite