Medicii acuză că sistemul cardurilor de sănătate este blocat, din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
card sanatate

Sistemul de citire a cardurilor de sănătate nu funcţionează, din nou, acuză medicii de familie, spunând că şi luni şi vineri au avut probleme. Ei dau asigurări, însă, că vor acorda consultaţii, dar vor fi probleme în ceea ce priveşte reţetele.

Medicii de familie spun că sistemul informatic al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu funcţionează.

Potrivit lor, este a treia zi cu probleme, sistemul fiind blocat şi în prima parte a zilei de luni, dar şi în cursul zilei de vineri.

Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), susţine că medicii nu pot valida serviciile medicale, nu pot salva reţetele şi nu le pot urca în sistem. „Consultaţile se acordă,dar nu poţi să le dai pacienţilor reţetele în siguranţă”, a declarat ea la Digi24. 

Rodica Tănăsescu susţine că acest sistem informatic extrem de important şi necesar trebuie reevaluat astfel încât să funcţioneze cum trebuie. „Este bătaie de joc pentru pacienţi şi pentru medici deopotrivă”, a spus ea. 

CNAS: Serviciile medicale se eliberează în regim off-line

CNAS informează, pe site-ul său, că astăzi, începând cu ora 07:00, Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă datorită unor probleme tehnice.

„Până la remedierea problemelor tehnice apărute, serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă/se eliberează în regim off-line”, transmite CNAS.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite