Medicamentul Eurespal dă tulburări de ritm cardiac. Produsul, retras din farmacii de aproape două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Okazii.ro
FOTO Okazii.ro

Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a decis să retragă de pe piaţă a medicamentele şi siropul Eurespal, pe motiv că fenspirida, substanţa activă, poate provoca aritmii cardiace şi tulburări de ritm cardiac. Farmaciile au început să scoată antitusivul de la raft de aproape două săptămâni.

„Se dădea de obicei pentru tuse, pentru că produce bronchodilataţie şi are şi efect antiinfalamator asupra bronhiilor. Medicamentele şi siropul au fost restrase din farmacii de două săptămâni”, a explicat o farmacistă pentru „Adevărul”. 

Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a avizat iniţierea retragerii acestor medicamente de la nivelul distribuitorilor, spitalelor şi farmaciilor, cu obligaţia titularului autorizaţiei de a transmite ulterior ANMDM situatia cu seriile şi cantităţile retrase.

„Autoritatea de reglementare si control al medicamentului din Franta a declansat o procedura de urgenta la nivelul Uniunii Europene, care este pe agenda de lucru a Comitetului de evaluare a riscului in materie de farmacovigilenta (PRAC) al Agentiei Europene a Medicamentului (EMA), in saptamana 11-14 februarie 2019”, arată un comunicat de presă al instituţiei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite