UPDATE Medic: Pentru urgenţele tratate fără asigurare, CNAS îmi impută cheltuielile. Vasile Ciurchea: Nu face altceva decât să inducă panică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Chirculescu, şeful secţiei de chirugie toracică de la Spitalul Universitar, acuză Casa Naţională de Asigurări de Sănătate că îi impută cheltuielile pentru tratamentul în urgenţă al pacienţilor care nu sunt asiguraţi, precizând că este ameninţat că trebuie să le plătească el. Pe de altă parte însă, preşedintele CNAS a infirmat cele spuse de medic, precizând că „nu face altceva decât să inducă panică în rândul populaţiei”.

UPDATE Preşedintele CNAS a declarat că problema ridicată de medicul Florin Chirculescu, potrivit căruia medicii ar fi puşi să plătescă pentru pacientii neasigurati care ajung la spital cu urgenţe este total falsă.

„Îmi pare rău pentru afirmaţiile domnului doctor Florin Chirculescu. Este un medic serios şi foarte corect. Dar, de această dată, a lansat în spaţiul public o afirmaţie care nu este adevărată şi care nu face altceva decât să inducă panică în populaţie. Niciun medic nu a plătit niciun leu dacă a tratat un caz de urgenţă medicală, indiferent dacă pacientul a fost asigurat sau nu. Îl rog pe domul doctor să îmi arate câte cazuri de urgenţă medicală pentru neasiguraţi a plătit domnia sa”, a declarat Ciurchea pentru news.ro.

Preşedintele CNAS a mai precizat că, potrivit legislaţiei în vigoare, neasiguraţii beneficiază gratuit de un pachet minimal de servicii şi de asistenţă medicală de urgenţă.

Medicul Florin Chirculescu a criticat CNAS, acuzând că i se impută cheltuielile pentru tratamentul urgenţelor.

„Stimată Casă de Asigurări de Sănătate, ai idee în ce hal mă încurci? Vine urgenţa, da? O internez. După aia vii tu, Casă de Asigurări de Sănătate, şi-mi umbli în foi. Şi găseşti nişte neasiguraţi, care au fost urgenţe şi care, între timp, au fost trataţi. Şi-mi impuţi cheltuielile, mă ameninţi că trebuie să plătesc eu, medicul curant, pentru că l-am tratat pe X, sau pe Y, care nu erau asiguraţi”,a scris medicul Florin Chirculescu pe pagina sa de Facebook.

El mai precizează că, atunci când îi vine un pacient un urgenţă, primul lucru pe care îl va face este să vadă dacă acesta este sau nu asigurat

„Prin urmare, data viitoare când vine un urgenţa, normal că mă uit să văd: e pacientul asigurat? Şi dacă văd că nu e, ce fac, stimată Casă de Asigurări? Refuz urgenţa pentru că-mi invalidezi tu foaia? Dacă aş face aşa, ar  veni procurorii peste mine, şi pe bună dreptate…”, a completat medicul.

În finalul mesajului, acesta a le-a transmis angajaţilor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să îşi asume public că „nu au chef” să plătescă un anumit număr de urgenţe.

florin chirculescu facebook

„Aşadar, stimaţi angajaţi ai Casei de Asigurări, ia ridicaţi nasul din dosare, ia coborâţi pe pământ, pentru că «hârtiile şi fotografiile nu sângerează», după cum spune o vorbă chirurgicală, pe care voi n-aveţi de unde s-o ştiţi, pentru că operaţi doar documente. Ia asumaţi-vă răspunderea, public, şi spuneţi în gura mare că voi n-aveţi chef să plătiţi nu-ştiu-câte urgenţe, căci eu, medic curant, n-am chef să dau ochi cu procurorii, şi nici să mă fac de râs în faţa pacienţilor pentru că voi faceţi artificii cu banii lor”, a mai scris medicul Florin Chirculescu pe pagina sa de Facebook.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite