Medic de la Institutul Parhon: „Vaccinaţi-vă! COVID-19 este mai mult decât răceala copilăriei din care scăpam cu ceai, absenţă motivată şi pupu de la mama”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Constantin Cucu, medic primar endocrinologie la Institutul Parhon din Bucureşti explică de ce este importantă vaccinarea anti-Covid şi subliniază că boala nu are propriu-zis un leac, iar toate remediile de care se vorbeşte au eficacitate limitată. „Vaccinaţi-vă! Sper că toată lumea, vaccinată sau nevaccinistă ştie faptul că boala asta, Covid, nu are propriu zis leac”, a afirmat medicul.

„Sper că toată lumea, vaccinată sau nevaccinistă ştie faptul că boala asta, Covid, nu are propriu zis leac.

Nu există un antiviral pe care îl dai, cum dai penicilina în pneumonia cu pneumococ, şi aştepţi ca boala să treacă.

Toate remediile de care se vorbeşte au o eficacitate la limită, mulsă mai mult cu puterea dorinţei de a o găsi, din mici ameliorări observate pe loturi mari de oameni.

Nici unul din remedii nu este de tipul «Ridică-te Lazăr şi umblă» şi, de fapt, fiecare bolnav este în mâinile soartei. În mâinile stilului de viaţă pe care l-a dus, a bolilor pe care le are şi modul în care le-a îngrijit, a vârstei biologice.

Sigur, avem resurse energice de susţinere a funcţiilor vitale, putem combate o disfuncţie de inflamaţie sau de coagulare, dacă apar, şi putem crea, cu medicina modernă, şanse mai mari ca cei care pot scăpa, să scape", explică medicul endocrinolog Constantin Cucu, de la Institutul Parhon din Bucureşti într-un mesaj postat pe pagina RO-Vaccinare.

El adaugă că oamenii nu trebuie să conteze pe tratamente ca remediu indiscutabil, deoarece schemele folosite nu ajută în combaterea virusului.

„Nu contaţi pe tratamente. Nu există Redemsivir, Claritromicină, Hidroxocloroquina, Faviparivir, Ivermectină, anticorpi monoclonali, tocilozumab, Arivir.

Nu în înţelegerea de cură. De remediu indiscutabil. De omorâre a virusului şi a bolii şi de asigurare a pacientului că va scăpa.

Sigur că medicii, sistemele de sănătate, comisiile şi ministerele au scheme de tratament. Este obligatoriu să avem, că doar nu o să ne uităm ca proştii la bolnavi.

Aveau scheme de tratament/rugăciune şi pe vremea morţii negre. Şi cel care, 1 la sută, scăpa de ciumă era un exemplu că schema era funcţională”, adaugă medicul. 

Medicul a spus că mesajul său are ca scop informarea populaţiei şi îndemnarea cetăţenilor să se imunizeze deoarece altă soluţie salvatoare nu există. 

„De ce scriu asta?

Că să vă vaccinaţi. Să nu contaţi pe scheme de tratament, care nu prea ajută în combaterea virusului. Să nu vi se pară că, indiferent ce o să faceţi voi, medicina vă va scăpa cu siguranţă.

Covid este mai mult decât răceala copilăriei din care scăpam cu ceai, absenţă motivată şi pupu de la mama”, a mai spus medicul. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite