Medic, despre un nou lockdown: „Cât timp am putea rămâne aşa? O lună? Pe urmă nu ne întoarcem la aceleaşi condiţii?“ Ce soluţii oferă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Medicul Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balş din Capitală, spune că restricţiile de tip lockdown rezolvă situaţia doar pe moment, pe termen lung fiind cu dezavantaje.

„Restricţiile de acest fel vin şi cu dezavantaje, rezolvă doar pe moment“, a declarat medicul, la Digi 24.

Doctorul Adrian Marinescu spune că soluţiile sunt întărirea sistemului medical, respectarea măsurilor şi cât mai multe teste.

„Echilibrul trebuie să vină din întărirea sistemului medical. Dacă vom avea lockdown, cât timp poate rămâne? Două săptămâni? O lună? Şi pe urmă nu ne întoarcem la aceleaşi condiţii de până acum?

Să întărim sistemul medical, să testăm cât mai mult, să respectăm măsurile şi atunci poate nu vom avea nevoie de astfel de restricţii“, a explicat Marinescu

Bilanţul total al persoanelor confirmate în România cu noul coronavirus a ajuns, joi, la 229.040  cazuri, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 6.481 de noi îmbolnăviri din  36.169 de teste efectuate. În acelaşi timp sunt înregistrate 6.764 de decese, din care 83 în ultimele 24 de ore. Numărul pacienţilor internaţi la Terapie intensivă a ajuns la 868.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite