Mazăre: "PSD are nevoie de un lider cu sânge, ca mine" - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preas intrernă de astăzi scrie despre părerea lui Radu Mazăre despre conducerea PSD, condiţiile în care se fac studiile pentru Autostrada Soarelui sau revenirea leului la cotaţia de anul trecut. Printre alte subiecte, magistraţii şi diplomaţii acuză discriminarea pensiei, iar Miclea este muza lui Funeriu pentru reforma în şcoli.

Mazăre: "PSD are nevoie de un lider cu sânge, ca mine". Radu Mazăre, baronul de Constanţa, se vede în ipostaza de preşedinte PSD şi ia în calcul depunerea candidaturii, întrucât social-democraţii au nevoie de un "lider cu sânge". Liderul de Constanţa a declarat astăzi că nu s-a decis pe cine va susţine în cursa pentru şefia PSD şi că nu exclude o candidatură proprie, scrie Evenimentul Zilei.

De ce nu răsare Autostrada Soarelui. Exerciţiu de deturnare de fonduri: un consilier superior al direcţiei de cultură cu o soţie acţionar majoritar la o firmă autorizată prin învăluire pentru cercetarea monumentelor istorice. Un director de Direcţie prieten, un director de Muzeu prieten. Poate şi alţi prieteni. Condiţiile necesare şi suficiente ca o lucrare de cercetare arheologică de interes naţional să fie contractată nu de Instituţia care are în dotare o sumedenie de arheologi, recomandată prin aviz ministerial, ci de un srl cu un singur arheolog angajat, potrivit Jurnalul Naţional.

Leul a revenit la cotaţia de acum un an. De la începutul acestui an până acum, leul a câştigat 3,4% faţă de euro, cursul oficial anunţat de BNR scăzând luni până la 4,08 lei pentru un euro. Deşi aprecierea consistentă a monedei naţionale ar trebui să ieftinească produsele importate şi să contribuie şi la micşorarea ratelor la creditele în valută, economiştii atrag atenţia că este posibil ca momentul bun în care se află leul să fie de termen scurt, fiind posibilă o nouă depreciere după trecerea valului de optimism, aminteşte Gândul.

Magistraţii şi diplomaţii acuză discriminarea pensiei.
Uniunea Naţională a Judecătorilor îi cere ministrului Justiţiei să nu avizeze proiectul legii sistemului unitar de pensii, pentru că discriminează magistraţii. O asociaţie a diplomaţilor susţine acelaşi lucru despre breasla lor. Noua lege elimină privilegiile unor categorii, însă le păstrează pentru altele, scrie România liberă.

Miclea, muza lui Funeriu pentru reforma în şcoli.
Ministrul Daniel Funeriu vrea o lege „proprie” a educaţiei, pe tiparul celei promovate de consilierul prezidenţial Mircea Miclea. O programă şcolară mai aerisită, mai puţine teme pentru acasă, mai puţin de 30 de ore petrecute săptămânal la şcoală şi, nu în ultimul rând, învăţământ obligatoriu de 11 ani (în loc de 9 ani, acum), în care să fie in clusă şi grupa pregătitoare de la grădiniţă, potrivit Evenimentul Zilei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite