Maxime de 41 de grade Celsius au fost înregistrate, luni, în zona de sud a ţării. În aceeaşi regiune a fost foarte cald şi peste noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Ziua de luni a adus maxime de peste 40 de grade Celsius în sudul ţării. Cel mai cald a fost la Giurgiu, unde mercurul din termometre a urcat până la 41 de grade Celsius, însă temperaturi caniculare au fost înregistrate în toată zona de sud a ţării. În această regiune, temperaturile ridicate s-au menţinut şi în noaptea de luni spre marţi, când, în unele localităţi, minimele au depăşit 21-22 de grade Celsius.

Conform datelor furnizate de Administraţia Naţională de Meteorologie, în 2 august, între orele 6:00 şu 18:00 temperaturile au ajuns chiar până la 41 de grade Celsius în zona de sud a ţării. 

Cea mai ridicată valoare indicată de termometre s-a înregistrat la Giurgiu, unde au fost 41 de grade Celsius. La Zimnicea mercurul a urcat în termometre până la 40,4 grade Celsius, în timp ce la Alexandria maxima înregistrată în cursul zilei de 2 august a fost de 40,2 grade Celsius. 

În zona Capitalei, staţia metro de la Filaret a înregistrat, luni, 40,1 grade Celsius, aceeaşi temperatură fiind înregistrată la Olteniţa, conform datelor furnizate de ANM.

În multe alte localităţi din sudul ţării temperaturile au depăşit 39 de grade Celsius. Astfel, la Turnu Măgurele s-a înregistrat o maximă de 39,8 grade Celsius, la Bechet au fost 39,7 grade Celsius, la Calafat şi la Roşiorii de Vede termometrele au indicat maxime de 39,4 grade Celsius, la Caracal şi Videle au fost 39,2 grade Celsius. 

În localităţile de pe malul mării temperaturile au fost considerabil mai scăzute, termometrele arătând, la Constanţa, 32,6 grade, iar la Mangalia 28,1 grade Celsius. 

În Oltenia, valorile arătate de termometre în intervalul menţionat au depăşit 35 de grade Celsius. Astfel, la Râmnicu Vâlcea s-au înregistrat 36,3 grade Celsius, la Craiova au fost temperaturi maxime de 38 de grade Celsius, în timp ce la Slatina au fost maxime de 38,5 grade Celsius. 

În nordul Moldovei, la Botoşani şi Suceava maximele înregistrate luni au fost de 30,5 grade Celsius, temperaturi mai ridicate înregistrându-se la Bârlad (35,2 grade Celsius) şi Adjud (35,1 grade).

Maxime de sub 30 de grade Celsius s-au înregistrat în zona de vest a ţării. 

În zonele montane, la Călimani şi Vlădeasa, maximele zilei de luni au fost în jurul valorii de 15 grade Celsius, în timp ce la Bâlea Lac au fost maxime de 17,9 grade Celsius.

Temperaturi ridicate au fost înregistrate şi în noaptea de luni spre marţi. Astfel, în intervalul în intervalul 2 august, ora 18:00 - 3 august, ora 6:00, staţia meteo de la Filaret a indicat minime de 22,6 grade Celsius. 

Minime de peste 20 de grade Celsius s-au înregistrat, de asemenea, în mai multe zone din sudul ţării. La Caracal s-au înregistrat minime de 22,7 grade Celsius, la Calafat au fost minime de 22,2 grade, la Zimnicea temperaturile minime înregistrate în cursul nopţii trecute au fost de 21,5 grade Celsius, în timp ce la Roşiorii de Vede au fost minime de 21,3 grade Celsius.

Pe de altă parte, în zonele montane din centrul şi vestul ţării minimele nopţii de luni spre marţi au fost de 6,2 grade Celsius la Călimani sau 8,3 grade Celsius la Iezer.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite