Maternitatea Giuleşti se redeschide joi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a anunţat Maternitatea Giuleşti că, începând de joi, poate relua integral activitatea medicală.

Potrivit unui comunicat de presă, decizia inspectorilor sanitari vine după ce au fost finalizate lucrările de igienizare, curăţenie şi dezinfecţie terminală în spaţiile unităţii sanitare. 

De asemenea, rezultatele probelor de laborator privind autocontrolul coroborate cu probele de sanitaţie prelevate de reprezentanţii DSPMB sunt în prezent conforme, arată instituţia.

Reluarea activităţii unităţii sanitare implică respectarea cu stricteţe a normelor legale privind supravegherea, prevenirea şi limitarea infecţiilor asociate asistenţei medicale în unităţile sanitare. Pe 18 decembrie mai erau internaţi 18 copii. De asemenea, 27 de angajaţi ai unităţii spitaliceşti, din 330 testaţi, sunt purtători sănătoşi ai stafilococului auriu. Persoanele au primit tratament, a mai anunţat Ministerul Sănătăţii. 

Amendă de 10.000 de lei 

„A fost amendată maternitatea cu 10.000 de lei, a fost amendat, între alţii, directorul medical, medicul şef de laborator, medicul epidemiolog”, a spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Întrebată dacă amenda de 10.000 de lei acordată Spitalului Panait Sârbu va afecta pacienţii, ministrul a spus că „acest lucru nu ar trebui să se întoarcă împotriva pacienţilor”. „În mod normal nu ar trebui să afecteze pacienţii. Conducerea spitalului poate decide să recupereze această sumă de la personalul care consideră că se face responsabil pentru această situaţie”, a specificat ministrul.

„Spitalului nu i-a fost sistată activitatea, doar nu mai putea să facă internări, dar putea să facă externări, sau a făcut externări. Externarea constituie un caz medical rezolvat care este finanţat de casa de asigurări de sănătate, deci nu cred că asta constituie o problemă. Şi dacă ar fi constituit o problemă, s-ar fi găsit soluţii. Eu nu cred că cineva putea să îşi asume să ţină deschisă sau, mă rog, să continue cu internările într-o maternitate asupra căreia au existat suspiciuni”, a declarat Sorina Pintea.

„Au fost foarte cooperanţi, au făcut ce li s-a spus, conform protocoalelor”, a mai spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, referitor la Maternitatea Giuleşti.

45 de copii infectaţi cu stafilococ auriu

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătăţii (MS) anunţa că, până joi, 45 de copii care s-au născut la Maternitatea Giuleşti au fost confirmaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent (MRSA), doi copii colonizaţi şi cinci infirmaţi. 

Internările la Maternitatea Giuleşti au fost sistate din 30 noiembrie, după ce a fost depistat stafilococ auriui la mai mulţi angajaţi. De asemenea, bacteria a fost găsită şi în scutecul unui bebeluş normoponderal. În plus, s-au izolat germenii mezofili şi hemolitici, într-un salon de lehuze.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite