Măsurarea temperaturii, obligatorie la intrarea în orice spaţii închise. Ministerul Sănătăţii: „Procedura se poate repeta după 2-5 minute de repaus”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Triajul epidemiologic – bazat pe purtarea măştii de protecţie, pe dezinfectarea mâinilor şi pe măsurarea temperaturii cu ajutorul termoscannerelor – este obligatoriu în cazul instituţiilor publice, al operatorilor economici şi al profesioniştilor, arată ministrul Sănătăţii.

Sursa citată a dat publicităţii o serie de precizări cu privire la obligativitatea triajului epidemiologic la intrarea într-o incintă.

„Facem precizarea că,  pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spaţiu închis, fie din cadrul unei instituţii publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât şi celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienţi, consumatori”, se arată în comunicat.

Măsurarea temperaturii, în continuare obligatorie 

De asemenea, Ministrul Sănătăţii arată că în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măştii de protecţie i se poate interzice intrarea în spaţiul închis.

„Menţionăm că, la măsurarea temperaturii care se va realiza prin termometrul noncontact se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului.Mai mult, în cazul în care temperatura depăşeşte 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus”, se mai arată în documentul citat.

În cazul spaţiilor comerciale, nu se aplică obligaţia ca un client să fie însoţit de o persoană din sediu, mai arată Ministrul Sănătăţii.

Măsurile au fost dispuse în conformitate cu prevederile Ordinului privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite