Maşina Guvernului ucide statul de drept, pe contrasens

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un prefect şi un deputat PDL circulă nebuneşte, pe contrasens, chiar în maşina Guvernului. Sunt filmaţi de echipajul radar al Poliţiei Rutiere şi prinşi după o urmărire ca-n filme. În loc să dea o primă poliţiştilor, şefii din Poliţia Timiş îi ameninţă şi presează să demisioneze.

Înregistrarea video oferită de Poliţia Română, după ce cazul a ajuns în atenţia presei şi sindicatul poliţiştilor a început să facă scandal, ne arată calitatea persoanelor care conduc acum România. Modul în care au decurs lucrurile după incidentul rutier expune slăbiciunile şefilor din poliţie şi atitudinea lor umilă în faţa politicienilor.

Maşina Prefecturii Timiş, cu prefectul şi un deputat PDL la bord, goneşte pe contrasens, într-o curbă foarte periculoasă. Riscă să lovească frontal un alt autoturism care circulă regulamentar, apoi obligă şoferul unui camion să încetinească şi aproape să tragă pe dreapta. Şoferul Din fericire, ambii şoferi au fost foarte atenţi la drum şi s-au dat la o parte din calea bolidului guvernamental. Imaginile arată clar situaţia extrem de riscantă provocată în trafic.

Toată tărăşenia este filmată de un echipaj al Poliţiei Rutiere Timiş, care a încercat să oprească maşina de teren a Guvernului României. Pentru că şoferul a ignorat semnele agentului de poliţie, echipajul a pornit în urmărire. Maşina Prefecturii Timiş este trasă pe dreapta şi abia atunci constată agenţii că în bolid se afla chiar reprezentantul Guvernului în teritoriu. Probabil că în acel moment au înţeles de unde venea tupeul şoferului.

Omul care, prin funcţia ocupată, trebuia să se asigure că legea este respectată, şi-a pus şoferul să călce în picioare Codul Rutier şi sfida autoritatea Poliţiei, după ce a pus în pericol vieţile altor şoferi.

Încidentul s-a produs în 24 martie 2012 şi publicul află despre el abia acum, după ce sindicatul poliţiştilor a făcut scandal, din cauza presiunilor exercitate asupra agenţilor care au oprit demnitarii.

Dacă nu era vorba de un prefect şi un deputat PDL, şeful Poliţiei Timiş convoca o conferinţă de presă în 24 martie şi ne arăta fudul, vorbind pe un ton grav, cât de eficientă e instituţia, cum prinde rapid şmecherii care fac ravagii în trafic.

Pentru că şeful Poliţiei Timiş
nu are coloană vertebrală, incidentul nu a ajuns în buletinul de presă zilnic, aşa cum e procedura noamală. Toată ziua Poliţia ne umple căsuţele de mail cu toţi ameţiţii care produc tamponări ridicole. Când a fost un eveniment foarte important, Poliţia Română a tăcut mâlc.  Pentru că şefii din Poliţia Română, în general, sunt umili lachei ai politicienilor, întreaga situaţie s-a întors împotriva agenţilor care şi-au făcut datoria.

Conform liderilor de sindicat, asupra agenţilor s-au exercitat presiuni foarte mari, fiind pedepsiţi pentru că au avut naivitatea să creadă că rolul lor este să aplice legea. Culmea, bieţii agenţi au ajuns în situaţia să rişte să-şi piardă slujbele numai pentru că şi-au făcut datoria şi mai ales pentru că instituţia în care lucrează e condusă de indivizi puşi pe funcţii în sediile partidelor.

Nici şefii mai mari din Poliţia Română
nu sunt cu mult diferiţi de şeful de la Timiş. Să nu vă imaginaţi că un eveniment ca acesta nu a fost raportat până la Bucureşti. Dacă aveam o poliţie profesionistă, înregistrările video cu maşina Guvernului României erau făcute publice din 25 martie, de către Poliţia Română.

Când e vorba de infractori „normali", Poliţia Română se grăbeşte să ne arate imagini cu mascaţi care rup uşile la şase dimineaţa. Când e vorba de vedete, imediat aflăm cât de intransigentă e Poliţia Rutieră. E perfect pentru imagine să arăţi un fotbalist tras pe dreapta şi pus să sufle în fiolă.

Când vine însă vorba de un reprezentant al Guvernului şi un parlamentar PDL
, Poliţia Română oferă imaginile cu nouă zile întârziere şi numai după ce sindicaliştii au început să facă scandal la televiziuni.

Toată povestea a ajuns târziu în atenţia publicului, dar nu este prea târziu pentru măsuri care să îndrepte situaţia scandaloasă.
În cazul prefectului şi al şefului Poliţiei Timiş, măsurile se pot lua imediat. Ambii trebuie demişi, măcar pentru a produce o vagă impresie că trăim într-un stat de drept. Pentru parlamentarul PDL părtaş la acest abuz rămâne să decidă alegătorii dacă doresc să fie reprezentaţi de un astfel de individ.

Cel mai trist pentru noi
, cetăţenii fără demnităţi în stat, este că acest incident ne arată din nou cum este legea în România: o barieră în faţa căreia se opresc boii, pe sub care trec căţeii şi peste care sar dulăii.

Citeşte detalii despre acest caz aici:

VIDEO Prefectul de Timiş şi un deputat PDL gonesc nebuneşte pe contrasens în maşina Guvernului. Poliţiştii care i-au oprit au fost ameninţaţi de şefii lor

Citeşte alte editoriale de Mălin Bot

Citeşte şi alte opinii de Malin Bot:

Infractorii adunaţi în PDL şi incompetenţii toleraţi în DIICOT



Cum, cu cine şi pentru ce sume lucrează mafia din Justiţie

România mea şi România lor

Revoluţia care nu a mai avut loc

Nevoia de modele şi morală

Ce-i sperie cu adevărat pe bancheri

Capatos, Crin şi Vadim în fundul gol. CTP derapat



Tupeul lui Lucescu


De ce nu ne pasă de România?

Atrocităţi comise în numele lui Dumnezeu


Citeşte alte opinii pe platforma
ideilibere.ro“:

image image image image image image

Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite