Mărturisirea unui „vaccino-sceptic“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Mehr als das Leben lieb' ich meine Freiheit. More than life, I cherish freedom." (Elsa Schiaparell). Aşijderea faimoasei creatoare de modă, un veritabil icon al succesului, într-o epocă exclusivamente a bărbaţilor, şi eu îmi preţuiesc mai mult Libertatea decât Viaţa, dar respect viaţa semenilor mei, astfel că deşi nu sunt de acord cu felul în care se promovează vaccinarea, trebuie să "dau Cezarului ce-i al Cezarului"!

La începutul lunii Aprilie a Anului Domnului 2021, pildele date de Marea Britanie şi Israel, îndeosebi, dar şi - parţial - de Statele Unite, sunt elocvente şi indubitabile: vaccinarea are efecte, exact cele scontate! Cele două ţări au ieşit practic din Pandemie şi merită tot respectul şi admiraţia pentru această realizare, adumbrită însă de abuzurile şi încălcările drepturilor omului, petrecute în special în Israel, unde un politician corupt, bolnav de putere şi pândit de puşcărie a considerat că poate folosi (şi) în propriul interes formidabila maşinărie de propagandă şi manipulare-diversiune de război (real) a Statului Evreu! Scopul nu scuză mijloacele într-o democraţie! 

Acest text se doreşte a fi o recunoaştere simbolică a unui (aparent) anti-vaccinist, în faţa evidenţei. Din capul locului trebuie însă să dezmăgesc puţin, nu am avut o epifanie şi implicit nu am de ce să-mi fac mea culpa, oricât de terapeutic (benefic) ar fi procedeul cu pricina pentru reglarea tensiunii interioare inevitabile în vremurile acestea tulburi, a oricărui ins preocupat de cunoaşterea şi înţelegerea fenomenelor Lumii şi Vieţii. 

Nu am fost niciodată anti-vaccinist, ba chiar dimpotrivă, dubiile mele au fost legate de heirupismul şi lipsa de respect faţă de discernământul cetăţenilor (gest cronicizat şi impardonabil, într-o ţară cu pretenţii de democraţie!) a vremelnicilor noştri guvernanţi, care se poartă cu noi ca nişte stăpâni pe plantaţie, nu ca nişte servi ai poporului ce ar trebui să ne fie! 

Totodată, tendinţa teribilă manifestată de nenumărate entităţi guvernamentale şi /sau private, de pretutindeni, de a condiţiona libertatea de mişcare a cetăţenilor Lumii Libere (!), precum şi accesul la varii servicii publice, este un demers extrem de periculos şi profund nedemocratic! 

Este lăudabil şi extrem de semnificativ faptul că Preşedintele Biden, în mod surprinzător pentru mine, a declarat zilele trecute prin Purtătorul său de Cuvânt că SUA nu cer şi nu vor cere sau încuraja niciodată "paşapoartele verzi", poziţie adoptată în ultima vreme de mai mulţi guvernatori de State, deocamdată însă doar Republicani. (Trebuie însă menţionat că în sistemul federal american deciziile privind sănătatea publică sunt luate pe plan local, aşadar poziţia guvernatorilor este decisivă, dincolo de cea a Administraţiei, mai mult simbolică pe plan intern, dar foarte importantă în privinţa circulaţiei în şi din afara frontierelor). 

De asemenea, prim-ministrul Câţu a declarat săptămâna aceasta cam acelaşi lucru, spre onoarea lui, lăsându-şi însă o portiţă de ieşire, în cazul în care UE va impune totuşi o astfel de condiţionare. 

Revenind la chestiunea arzătoare a Pandemiei, eu cred că e vital să înţelegem că imunitatea de grup a fost obţinută (putem afirma deja acest lucru) în cele două ţări evocate nu doar prin vaccinare, ci şi prin (sau alături de) imunizarea naturală, ambele state având o incidenţă masivă a infectării în ultimele 13 luni.  

Punctul slab al tutoror vaccinurilor anti-Covid, indiferent de tehnologia după care au fost create, e lipsa unor studii şi implicit a concluziilor, referitor la efectele secundare pe termen mediu şi lung, e deja un fapt banal acesta (ca multe altele din articol, inevitabile însă), întrucât pur şi simplu nu a existat timpul necesar realizarii unor astfel de cercetări.    

Deocamdată e bine, efectele secundare grave sunt absolut neglijabile ca număr (oricâtă de cinic sună, nu există remediu perfect sau complet fără riscuri), iar ce va fi nu se poate şti, esenţial este însă faptul că de când există vaccinuri raportul riscuri / beneficii a fost pentru toate vaccinurile net favorabil ultimelor, inclusiv în cazul poliomelitei (sau mai ales...)! 

Pentru a ne păstra însă demnitatea de oameni liberi, valoare umană supremă care odată pierdută greu va mai putea fi recompusă, este esenţial ca vaccinarea să fie o opţiune personală şi raţională, eu nu cred că o persoană care nu e vulnerabilă trebuie musai să se vaccineze, şi în niciun caz sub presiune publică, prin manipulare mediatică sau prin condiţionarea directă sau indirectă a tot felul de drepturi şi libertăţi fundamentale!  

Eu nu ma voi vaccina, mă consider un om sănătos şi nu am absolut niciun motiv să nu am încredere în imunitatea mea naturală. Tot ceea ce am aflat în 13 luni despre Covid19 îmi întăreşte convingerea că această boală extrem de contagioasă e periculoasă cu adevărat (letală) doar pentru persoanele care au probleme cu sistemul imunitar, aceasta este logica faptelor, şi nu vârsta şi nici măcar bolile cronice, care sunt doar premise ale unei imunităţi slăbite. 

O boală care a provocat în 13 luni decesul (conform datelor oficiale) a 0,127 % din populaţia României (o ţară cu o stare generală a sănătăţii populaţiei deplorabilă şi cu o rată anuală a deceselor de cca.1,2%), printre care nu există practic copii şi tineri sănătoşi, nu poate fi considerată un pericol pentru "fiinţa naţională", sau în niciun caz unul atât de grav încât să justifice schimbarea modului de viaţă a unei ţări întregi. Fireşte, în bună măsură concluziile acestea pot fi extrapolate şi la nivel global, unde au decedat de Covid19 0,037% (zero virgulă zero...) din oameni...

Fără ezitare însă aş recomanda vaccinarea oricărei persoane care are motive de a se considera vulnerabilă, cu orice vaccin, toate cele existente au - repet - un excelent raport riscuri / beneficii! 

Nu cred însă că isteria şi teroarea menite să asigure o cât mai mare rată a vaccinării sunt justificate, din următoarele motive:

Conform majorităţii oamenilor de ştiinţă, imunitatea de turmă se atinge atunci când 70-80% din populaţie e imunizată. Artificial sau natural, nu importă, efectul e acelaşi. Or, dacă ţinem cont de faptul că în toate ţările - civilizate - există în realitate un număr de 8-15 ori mai mare de infectări, raportat la datele oficiale (conform CDC în noiembrie existau în SUA de 13 ori mai multe cazuri decât cele din statisticile oficiale, iar în SUA s-a testat din greu!), putem trage o singură concluzie (pentru România): la 993 de mii de cazuri oficiale, avem 8-9 milioane de români trecuţi prin boală, din care peste 2/3 în ultimele 6-7 luni, care aşadar au încă imunitatea naturală! 

Nu există nicio dovadă că imunizarea naturală durează mai puţin decât cea obţinută prin vaccinare, dintr-un motiv elementar: se vaccinează masiv din ianuarie (din decembrie în SUA), deci de unde să se ştie cât durează imunitatea artificială?! Studiile producătorilor nu pot fi considerate nici suficiente, nici obiective, din motive evidente. Cu adevărat important e însă faptul că imunitatea există şi iată că poate învinge molima! 

 Persoanele care au imunitate (deci şi cele vaccinate) şi nu fac deloc boala (nu au simptome) NU POT TRANSMITE VIRUSUL, întrucât absolut toate datele existente arată că bolnavii devin contagioşi cu 1-2 zile înainte de debutul simptomelor, concluzia univocă fiind aceea că virusul poate fi transmis doar când ajunge la o anumită dezvoltare / concentraţie virală în gazdă. În aceeaşi logică, asimptomaticii, adică persoanele care nu au practic boala, deşi testul PCR le-a detectat urme de Sars Cov 2, nu au cum să transmită virusul, aserţiunea acesta propagandistică fiind de la început menită să îngrozească populaţia.

Închei exprimându-mi convingerea că "Marea Resetare" nu se va produce, sau nu aşa cum pare acum, şi că marea majoritate a cetăţenilor Lumii Libere vor putea reveni mai curând decât îşi imaginează la viaţa lor normală, în singura ei variantă dezirabilă, cea veche! Depinde doar de menţinerea vie a speranţei şi de puterea credinţei fiecăruia dintre noi! 

VACCINAREA E BUNĂ, DICTATURA E REA! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite