Marţi va avea loc un simpozion la Palatul Parlamentului cu ocazia Zilei Internaţionale a Autismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marţi, 3 aprilie, va avea loc un simpozion la Palatul Parlamentului cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului. Evenimentul este organizat de parlamentarii din Comisia pentru Preşedenţia Consiliului Europei împreună cu Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi.

„Marţi, 3 aprilie 2018, cu prilejul Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului, Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019 sprijină iniţiativa Asociaţiei Copiilor cu Dizabilităţi – ACDP, în colaborare cu Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi (FNAP), de a organiza un simpozion cu titlul sugestiv„Poţi închide ochii, dar nu poţi opri speranţa!” în contextul intenţiei mondiale de creştere a gradului de conştientizare a autismului“, se arată în comunicatul transmis de FNAP.

Simpozionul are ca scop principal dinamizarea eforturilor naţionale, ale autorităţilor de resort şi ale societăţii civile, de a susţine persoanele care suferă de tulburări de spectru autist. Totodată, se intenţionează aducerea în atenţia factorilor de decizie din România a imperativului integrării persoanelor cu autism şi crearea unui mecanism de sprijinire a celor interesaţi de problematica autismului, suport care să se apropie de standardele europene, atât în ce priveşte legislaţia, cât şi sprijinul societal şi guvernamental.

La eveniment sunt invitaţi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi ai altor autorităţi de resort şi ONG-uri de profil.

Evenimentul va avea loc marţi, 3 aprilie 2018, începând cu ora 10:00, la Bucureşti, Palatul Parlamentului, bd. Naţiunilor Unite, nr. 11-13, intrarea A1, salonul „Dimitrie Cantemir” (Salonul Alb), nivelul P1, Senatul României.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite