Maria Mădălina Turza, activistă pentru drepturile omului, numită la conducerea Autorităţii pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Mădălina Turza, activistă pentru drepturile omului, mama unei fetiţe cu sindromul Down, a fost numită de premierul Ludovic Orban în funcţia de preşedinte cu rang de secretar de stat al Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii. Decizia a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

Maria Mădălina Turza, în vârstă de 41 de ani, este preşedinta Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi. 

Ea este mama unei fetiţe cu sindrom Down, activistă pentru drepturile omului şi voluntar pentru drepturile copiilor cu dizabilităţi de mai bine de 10 ani. Este licenţiată în Ştiinţe Politice la Universitatea din Bucureşti, are un Master în Politici de Educaţie Incluzivă şi Psihopedagogie Incluzivă la Universitatea din Minnesota, SUA, studii postuniversitare în Drept Internaţional Umanitar, precum şi o serie de cursuri de specializare în domeniul dreptului persoanelor cu dizabilităţi, al instituţiilor şi legislaţiei europene privind combaterea discriminării, scrie G4Media.

Maria Mădălina Turza a vrut să candideze ca independent la alegerile europarlamentare din 26 mai. A reuşit strângerea a 100.844 de semnături din toată ţara, însă candidatura i-a fost respinsă de Biroul Electoral Central, după ce au fost invalidate unele semnături, astfel că a rămas cu un număr insuficient, sub pragul de 100.000 de semnături cerut de lege pentru o candidatură independentă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite