Marcel Ciolacu: „Vom veni cu o reducere a TVA la gigacalorie. Rămâne 5%”

Marcel Ciolacu: „Vom veni cu o reducere a TVA la gigacalorie. Rămâne 5%”

FOTO Arhivă

Marcel Ciolacu a declarat luni seară, după şedinţa coaliţiei, legat de scumpirea energiei, că „vom veni cu o reducere a TVA-ului la gigacalorie pe perioada iernii”, astfel încât facturile populaţiei să fie „cât mai suportabile”.

 El a vorbit despre un TVA de 5% pentru gigacalorie. Parlamentul a votat în iunie, în unanimitate, o lege prin care se stabileşte că, din ianuarie 2022, TVA-ul pentru energia termică destinată populaţiei va fi de 5%. 

„Ce este important este că vom veni cu o reducere a TVA-ului la gigacalorie pe perioada iernii - ianuarie, februarie, martie - astfel încât să fie cât mai suportabile (facturile - n.r.)”, a declarat Marcel Ciolacu luni seară.

El a fost întrebat de jurnalişti cât va fi TVA-ul la gigacalorie. „Să rămână 5%”, a răspuns preşedintele PSD.

Pe 29 iunie, Camera Deputaţilor a votat, în calitate de cameră decizională, Legea 196/2021 pentru completarea Legii serviciului public de alimentare cu energie termică nr. 325/2006, lege promulgată pe 12 iulie. 

Măsura va intra în vigoare în şase luni de la promulgarea legii, adică pe 13 ianuarie 2022.

Legea a fost votată în unanimitate, cu 311 voturi, inclusiv cel al lui Marcel Ciolacu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările