Maratonul lansărilor, la Adevărul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Răzvan Ungureanu (stânga), George Rădulescu, Peter L. Imre şi Daniel Eberhat, lansând „În căutarea României pierdute“
Mihai Răzvan Ungureanu (stânga), George Rădulescu, Peter L. Imre şi Daniel Eberhat, lansând „În căutarea României pierdute“

La standul Adevărul de la Târgul Gaudeamus au fost lansate ieri cărţile „În căutarea României pierdute“, de George Rădulescu, „Cum se distrau românii odinioară“, de Adrian Majuru, şi volumele „După execuţie a nins“ şi „Revoluţia de ghips“, de Viorel Domenico.

Ieri, la ora 15.00, Viorel Domenico a lansat două volume care prezintă evenimentele din decembrie 1989 într-o nouă lumină, „După execuţie a nins" şi „Revoluţia de ghips". Unul dintre invitaţii lui Domenico a fost Ionel Boeru, căpitan la Paraşutişti, în decembrie 1989, şi comandantul plutonului care i-a executat pe soţii Ceauşescu, la Târgovişte. El este cel care a dat comanda „Foc!„ şi cel care a tras primele gloanţe în cei condamnaţi la moarte.

Alături de ei s-au aflat Grigore Cartianu, redactorul-şef al „Adevărului" şi Mihail Montanu, responsabil al Frontului Salvării Naţionale în relaţia cu Armata, la Revoluţie. „Cineva care a fost la Târgovişte în acele zile a mărturisit că dacă Viorel Domenico n-ar fi publicat «După execuţie a nins» în 1991, mulţi dintre noi n-ar mai fi trăit. E valabil şi pentru mine", a declarat Ionel Boeru.

Grigore Cartianu a subliniat că această carte reeditată „a avut o mare valoare, pentru că i-a scos din umbră, din tăcere şi din teamă" pe oamenii implicaţi în evenimentele de la Târgovişte. Cealaltă carte nouă pe care a lansat-o Viorel Domenico, „Revoluţia de ghips", se focusează, după cum a spus Grigore Cartianu, pe cele câteva ore din clădirea Comitetului Central din 22 decembrie 1989, unde s-au aflat Nicolae Ceauşescu şi generalul Victor Stănculescu şi unde s-a născut apoi un viespar cu oportunişti, trădători, dar şi cu oameni cu viziune şi oameni curajoşi.

Adrian Majuru a lansat ieri, la ora 16.00, o carte-album, „Cum se distrau românii odinioară". Au vorbit Adrian Cioroianu şi Eugen Istodor.
„În căutarea României pierdute. 14 dialoguri «La masa Adevărului»", a jurnalistului George Rădulescu a fost lansată de la ora 17.00, în prezenţa lui Mihai Răzvan Ungureanu, a lui Peter Imre, director general Adevărul Holding şi a lui Dan Puric. „Cea mai frumoasă parte a acestei cărţi este că realizează dialogul ideilor unor oameni care nu s-ar întâlni niciodată la aceeaşi masă: adversari politici, adversari intelectuali, care îşi aruncă săgeţi prin intermediul mass-media", a spus Peter Imre.

Autorul a răspuns că se aşteaptă ca această carte „să fie receptată ca o cărămidă la temelia viitoarei Românii". „Este o carte teribil de interesantă şi de necesară pentru noi, astăzi, şi pentru cei de mâine. Veţi vedea că întrebările lui George Rădulescu sunt mai importante decât răspunsurile", a spus Dan Puric. Printre cei intervievaţi de George Rădulescu în carte, se numără Andrei Pleşu, Horia-Roman Patapievici, Tudor Gheorghe, Oana Pellea, Dan Puric ş.a.

Ion Cristoiu, la Editura Adevărul

La standul „Adevărul" vor fi lansate astăzi mai multe volume. Maratonul lansărilor va începe la ora 13.30 cu „Adevărata moarte a lui Carol al II-lea", de Ion Cristoiu. Jurnalistul îl va avea invitat pe Dan Andronic. Maratonul va continua, la ora 14.00, cu o sesiune de autografe acordate de Cozmin Guşă, autorul volumului  „Imperialism în postcomunism - Geopolitica dezordinii în fostul lagăr socialist". La ora 16.00 va fi prezentată o altă noutate editorială, „Securitatea contra Radio Europa Liberă", de Richard Cummings, care va fi prezent la stand alături de Adrian Cioroianu şi de Liviu Tofan. La ora 17.00, Marin Ioniţă va lansa „Kiseleff 10, Fabrica de scriitori", în prezenţa poetului Florin Iaru şi a criticului literar Alex. Ştefănescu.

Adevărul te premiază la Gaudeamus!

Vino la standul Editurii Adevărul de la Gaudeamus în zilele de sâmbătă, 26 noiembrie şi duminică, 27 noiembrie, şi intră în concurs! Trebuie doar să completezi talonul de înregistrare, pe care să treci numărul bonului primit în urma achiziţionării de produse de la standul Adevărul, şi să-l pui într-o urnă. Extragerea celor 3 premii se va organiza în data de 27 noiembrie 2011, ora 18.30, la standul Adevărul. Câştigătorii vor fi publicaţi în 29 noiembrie 2011, în paginile ziarului „Adevărul".



Pemiile oferite:

- Premiul I: colecţia de carte „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă"; colecţia de carte „Pictori de geniu"; colecţia de carte „Marile muzee ale lumii"; colecţia de carte „Miturile şi legendele lumii"; colecţia de DVD-uri „Looney Tunes"; colecţia de DVD-uri „Cele mai bune filme de Crăciun"; colecţia de DVD-uri „Alfred Joseph Hitchcock".
- Premiul II: colecţia de carte „Pictori de geniu"; colecţia de carte „Marile muzee ale lumii"; colecţia de carte „Miturile şi legendele lumii"; colecţia de DVD-uri „Looney Tunes"; colecţia de DVD-uri „Cele mai bune filme de Crăciun"; colecţia de DVD-uri „Alfred Joseph Hitchcock".
- Premiul III: colecţia de carte „Pictori de geniu"; colecţia de carte „Miturile şi legendele lumii"; colecţia de DVD-uri „Cele mai bune filme de Crăciun"; colecţia de DVD-uri „Alfred Joseph Hitchcock".

Lansările Editurii Adevărul

- Miercuri,  23 noiembrie, a fost lansat volumul „Teroriştii printre noi", de Grigore Cartianu, Cristian Delcea, Mihai Voinea, Andrei Crăciun

info

- Vineri, 25 noiembrie, au fost lansate volumele:„După execuţie a nins" şi „Revoluţia de ghips", de Viorel Domenico „Cum se distrau românii odinioară", de Adrian Majuru„În căutarea României pierdute. 14 dialoguri «La masa Adevărului»", de George Rădulescu

- Sâmbătă, 26 noiembrie 13.30 „Adevărata moarte a lui Carol al II-lea", de Ion Cristoiu14.00 Sesiune de autografe acordate de Cozmin Guşă, autorul volumului
„Imperialism în postcomunism - Geopolitica dezordinii în fostul lagăr socialist"16.00 „Securitatea contra Radio Europa Liberă", de Richard Cummings  17.00 „Kiseleff 10, Fabrica de scriitori", de Marin Ioniţă

- Duminică, 27 noiembrie 12.00 „Epistolar", de George Stanca

Grigore Cartianu este prezent sâmbătă şi duminică, începând cu ora 11.00, pentru a acorda autografe, la standul Editurii Adevărul de la Târgul de carte Gaudeamus.

Lansări cu vedete la Gaudeamus

S-au încheiat primele trei zile ale Târgului Internaţional Gaudeamus, iar prezenţa vizitatorilor şi a cumpărătorilor a fost, potrivit reprezentanţilor mai multor edituri, comparabilă cu cea de la ediţia de anul trecut. Programul zilei de ieri a fost bogat în evenimente, de la sesiuni de autografe cu vedete autohtone, la discuţii, dezbateri şi lansări de carte.

O colecţie importantă a Editurii Curtea Veche, „Ştiinţă, spiritualitate, societate", a beneficiat ieri de prezenţa lui Horia Roman-Patapievici, la lansarea celor mai noi volume. Alături de el au mai fost invitaţi academicianul Basarab Nicolescu, Mihai Şora, Sorin Lavric şi Irina Dincă.

Alex. Ştefănescu, Ada Condeescu şi Denisa Comănescu , lansând cartea „Pe când eram o operă de artă“ de Eric-Emmanuel Schmitt



Multe dintre edituri au avut ca invitaţi speciali în cea de-a treia zi de Gaudeamus actori-vedetă, care au citit pasaje din volumele lansate. Marius Manole, invitat de Editura Humanitas la lansarea celei mai recente cărţi din seria de autor Eric-Emmanuel Schmitt, „Pe când eram o operă de artă", a vorbit despre dragostea lui specială pentru acest autor. Actorul a declarat pentru „Adevărul", înainte de eveniment: „Schmitt este unul dintre scriitorii mei de suflet. Îl iubesc de multă vreme, după ce am citit «Cea mai frumoasă carte din lume». Iar faptul că joc în «Oscar şi Tanti Roz» face parte din aceeaşi dragoste.

De altfel, la anul vom organiza un eveniment important dedicat lui Eric-Emmanuel Schmitt şi cu prilejul ăsta o să relansăm şi spectacolul. Aşa că mă bucur de lansarea acestui nou volum de la Humanitas şi sper că va fi o bucurie pentru toţi cei care-l vor citi." La eveniment au mai fost invitaţi Alex Ştefănescu, Ada Condeescu şi Denisa Comănescu.

Filme şi oase

Un eveniment important pentru istoria recentă a cinematografiei autohtone a fost lansarea volumului „O istorie subiectivă a tranziţiei filmice", de Valerian Sava, la care au luat parte nume cunoscute ale filmului românesc, precum Vlad Ivanov, Thomas Ciulei, Ada Solomon.

Scriitorul Iulian Tănase a fost prezent la standul Nemira pentru o sesiune de autografe, prilejuită de apariţia romanului „Oase migratoare". Autorul a declarat pentru „Adevărul": „Este o carte despre trei oase de vită care există ca obiecte şi cu care am făcut într-o vreme sute de fotografii. Apoi mi-a venit ideea să folosesc o parte din imagini. Am scris povestea unui tânăr bărbat, Fotograful, care face nişte experimente, aducând la viaţă nişte fiinţe ale căror suflete sunt alcătuite din cele trei oase."

"Eric-Emmanuel Schmitt este unul dintre scriitorii mei de suflet. Îl iubesc de multă vreme, după ce am citit «Cea mai frumoasă carte din lume».''
Marius Manole actor

Sâmbătă, la Gaudeamus

- Târgul Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură se desfăşoară până duminică, 27 noiembrie, la Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti.
- Program de vizitare: zilnic, între ora 10.00 şi ora 20.00.
- Preţul unui bilet de intrare, valabil o zi, este de 4 lei.
- Elevii, studenţii, cadrele didactice, pensionarii, membrii uniunilor de scriitori şi jurnaliştii au intrarea liberă.

- Orele 11.00-15.00 Editura ALL, standul propriu, sesiune de autografe Simon Toyne.
- Orele 11.00-20.00 Editura Adevărul, standul propriu, sesiune de autografe Grigore Cartianu.
- Orele 11.00-13.00 Editura Nemira, standul propriu, sesiune de autografe Mihai Găinuşă.
- Ora 11.30 Editura Humanitas, standul propriu, lansare de carte: „Politicile culturale comuniste în timpul regimului Gheorghiu-Dej" de Cristian Vasile.
- Ora 12.00 Editura Brumar, standul propriu, lansarea colecţiei pentru copii „Ludex". Participă: Şerban Foarţă, Ioana Pârvulescu, Octavian Soviany
- Ora 12.00 Ceainăria Gaudeamus, nivelul 3.20 - Dezbatere „Bucureşti, un oraş de marcă!". Participă: Adrian Majuru, Horia Barna
- Ora 12.00 Editura Humanitas, standul propriu, eveniment Neagu Djuvara.
- Ora 12.30 Editura Humanitas, standul propriu, lansare de carte: „Capcanele istoriei. Elita intelectuală românească între 1930-1950"
de Lucian Boia. Participă: Lucian Boia, Gabriel Liiceanu, Sorin Lavric.
- Ora 13.00 Sala Cupola, nivelul 0.0 - Fundaţia Academia Civică lansează volumele „Morţi fără morminte în Bărăgan" şi „Florea Olteanu - un procuror incomod". Participă: Ana Blandiana, Romulus Rusan, Ioana Boca.
- Ora 13.00 Editura Humanitas, standul propriu, eveniment Mircea Cărtărescu.
- Ora 13.00 Editura Rao, standul propriu, lansare de carte şi sesiune de autografe: „Ciobit - interviuri cu Maia Morgenstern" de Oana Popescu. Participă: Maia Morgenstern, Oana Popescu.
- Ora 13.00 Editura Polirom, standul propriu, lansare de carte: „De la Junimea la Noica" de Marta Petreu şi „Cioran naiv şi sentimental" de Ion Vartic.
- Ora 13.30 Editura Adevărul - standul propriu, lansare de carte: „Adevărata moarte a lui Carol
al II-lea", de Ion Cristoiu
- Ora 13.30 Editura Humanitas, standul propriu, lansare de carte: „Mereu aceeaşi nea şi mereu acelaşi neică" de Herta Müller.
- Ora 14.00 Editura Adevărul - standul propriu, sesiune de autografe acordate de Cozmin Guşă, autorul volumului  „Imperialism în postcomunism - Geopolitica dezordinii în fostul lagăr socialist"
- Ora 14.00 Editura Humanitas, standul propriu, lansare de carte: „Faţă către faţă" de Andrei Pleşu. Participă: Andrei Pleşu, Dan C. Mihăilescu.
0 Ora 14.30 Editura Curtea Veche, standul propriu, lansare de carte: „Epoca de Aur a incertitudinii" de Adrian Cioroianu. Participă: Adrian Cioroianu, Ovidiu Nahoi, Luca Niculescu.
- Ora 14.30 Editura Humanitas, standul propriu, lansare de carte: „Jurnalul Annei Frank"
- Ora 15.00 Sala Cupola, nivelul 0.0 - „Colecţia Biblioteca Polirom, 888 de titluri".
- Ora 15.30 Editura Humanitas, standul propriu, lansare de carte: „Toamna decanei: Convorbiri cu Antoaneta Ralian" de Radu Paraschivescu
- Ora 16.00 Editura Adevărul - standul propriu, lansare de carte:  „Securitatea contra Radio Europa Liberă", de Richard Cummings 
- Ora 16.00 Editura Humanitas, standul propriu, lansare de carte: „Daniel Stein, traducător" de Ludmila Uliţkaia şi „Un bărbat intră în cameră" de Nicole Krauss. Participă: Cezar Paul-Bădescu, Simona Sora, Radu Paraschivescu
- Ora 16.30 Editura Polirom, standul propriu, lansare de carte: „Matei Brunul" de Lucian Dan Teodorovici
- Ora 17.00 Editura Adevărul - standul propriu, lansare de carte: „Kiseleff 10, Fabrica de scriitori", de Marin Ioniţă
- Ora 17.00 Bursa de contacte, nivelul 3.20 - Dezbatere despre reţelele sociale şi citit. Invitaţi: Cristina Bazavan, Costi Rogozanu, Cezar Paul-Bădescu, Bogdan-Theodor Olteanu. Moderator: Alexandra Rusu.
- Ora 17.00 Editura Corint, standul propriu, lansare de carte: „Mâna şi orgoliul" de Oriana Fallaci.
- Ora 17.30 Editura Humanitas, standul propriu, lansare de carte: „O pace perfectă" de Amos Oz.

info
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite