Managerul spitalului Victor Babeş din Bucureşti: Eu zic să vă vaccinaţi /„Ştiu că acum va urma un val de înjurături. Mai bine astea decât un val pandemic.”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Medicul Simin Aysel Florescu, managerul spitalului Victor Babeş Bucureşti susţine că tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2 este foarte periculoasă pentru persoanele nevaccinate şi le cere românilor reticenţi să se imunizeze: „Eu zic să vă vaccinaţi, mai bine ne înjuraţi sănătoşi”.

Acesta a prezentat situaţia în care se află unitatea medicală pe care o conduce.

„Trei pacienţi cu vârste de 30 şi un pic de ani în terapie intensivă în ultimele 2 săptămâni, fără factori de risc şi comorbidităţi; alături de alţii de 50 şi un pic, 70 şi un pic...; la doi din cei de treizeci şi de ani lupta noastră a fost în van; au venit la 10 zile de la debutul COVID, direct cu insuficienţă respiratorie. Au primit tot ce există în materie de tratament şi suport vital... nu i-am putut întoarce, spre disperarea noastră şi a familiilor lor... Au circulat peste tot, au fost la mare... au venit în contact cu o grămadă de lume. Şi da, toţi erau nevaccinaţi. Da, tulpina Delta determină cazuri mai severe. Da, tulpina Delta este acoperită de vaccin. Vaccinaţii nu fac deloc boala sau fac forme uşoare, în nici un caz de terapie intensivă”, a scris medicul Simin Aysel Florescu pe Facebook.

Medicul consideră că vaccinarea este soluţia şi îndeamnă oamenii să se imunizeze chiar dacă ştie că majoritatea nu sunt de acord.

„Ştiu că acum va urma un val de înjurături şi ameninţări. Mai bine astea decât un val pandemic... dar nu merge aşa. Eu zic să vă vaccinaţi. Să vă menţineţi sănătatea. Nu vrem să vă vedem bolnavi, mai bine ne înjuraţi sănătoşi. Aşa am ajuns să reacţionăm... doctorii ăştia care omoară oameni şi mint pentru bigfarma, şi alte enormităţi din astea”, a adăugat Simin Aysel Florescu, managerul de la spitalul Victor Babeş.

Marţi, autorităţile au raportat în 24 de ore aproape 4.000 de noi cazuri şi 96 de decese din cauza COVID-19.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite