Managerul Institutului „Marius Nasta”: „Ar trebui ca testarea cadrelor medicale să fie regândită. Nu doar medicii, ci şi asistentele şi personalul auxiliar”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” Imagine: Facebook
Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” Imagine: Facebook

Testarea personalului medical din spitale trebuie regândită şi reevaluată, iar un program de testare a tuturor medicilor, asistenţilor medicali şi al personalului auxiliar ar fi util e de părere Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, acolo unde trei cadre medicale sunt în izolare la domiciliu iatr unul este internat, după ce au intrat în contact cu persoane infectate cu noul coronavirus.

„La Institutul Marius Nasta pacienţii care sunt internaţi şi au simptomatologie respiratorie sunt evaluaţi  ca potential suspecţi şi sunt recoltaţi pentru o posibilă infecţie cu noul coronavirus pentru că aşa cum e de aşteptat pacienţii care au boli cornice şi au o imunitate scăzută pot fi asimptomatici, iar acest lucru nu exclude o posibilă infecţie. De aceea pentru a evita contactul persoanelor care sunt internate în spital dar care nu sunt infectate cu posibili pacienţi infectaţi este important acest triaj să fie nu doar la nivelul formularelor care sunt aplicate de o perioadă de timp, ci şi la nivel de laborator”, a declarat la Digi24 managerul Institutului „Marius Nasta”.

Beatrice Mahler, managerul Institului, crede că ar trebui reevaluată modalitatea de testare a cadrelor medicale şi extinsă inclusiv la nivelul personalului auxiliar. „Este nevoie ca testarea la nivelul personalului (n.r. – medical) să se reevalueze, să se regândească, nu doar medicii, ci şi asistenţii medicali şi personalul auxiliar. Probabil că ar fi de regândit această variant în perioada următoare pentru că fără personal medical nu putem vorbi de asistenţă”, e de părere Beatrice Mahler.

Trei  cadre medicale în autoizolare

Întrebată câte cadre medicale de  la Institutul Marius Nasta ar putea fi infectate cu noul coronavirus, managerul a răspuns: „În acest moment am colegi care sunt în autoizolare la domiciliu, pentru că au intrat în contact cu persoane positive, dar nu în cadrul Institutului. Până la acest moment, persoanele testate în Institut au fost negative, iar cazul transferat la Matei Balş a fost un caz pentru care s-a lucrat conform procedurii, cu echipament de protecţie, prin urmare personalul nu a intrat în contact care să indice riscul de infecţie. Trei (n.r. – cadre medicale) sunt în izolare la domiciliu. Sunt din secţii diferite şi din compartimente diferite, care au intrat în contact fie la domiciliu cu persoane pozitive, fie cu vecini sau rude apropiate”.

Beatrice Mahler spune că în acestă perioadă este nevoie de unitate. „Este o perioadă extrem de dificilă pe care o traversăm cu toţii, indiferent dacă suntem în sistemul de sănătate sau în alte instituţii care trebuie să asigure funcţionarea activităţii zilnice. Cel mai important lucru cred că ar trebui să fie unitatea, să înţelegem că nu putem face lucrurile decât împreună, că e nevoie de noi, dar fiecare trebuie să aibă grijă de celelalt, că personalul medical de multe ori are nevoie de echipamente de protecţie şi de o testare mult mai largă, poate un program de testare pentru personalul medical din spitale ar fi util”, a mai spus managerul Institutului „Marius Nasta”.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite