Maior, în păienjenişul Talpeş-Watts-Treptow

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD George Maior, propus pentru postul de director al SRI, este un personaj apropiat grupului Ioan Talpeş-Larry Watts. Din grup a făcut parte pentru un timp şi istoricul american Kurt

Senatorul PSD George Maior, propus pentru postul de director al SRI, este un personaj apropiat grupului Ioan Talpeş-Larry Watts. Din grup a făcut parte pentru un timp şi istoricul american Kurt Treptow, care a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru pedofilie. Treptow a editat în 2002 un volum semnat de Maior şi Watts.
Liviu Maior, tatăl candidatului la şefia principalului serviciu secret, este cunoscut ca un apropiat al lui Ioan Talpeş, fost şef al SIE, dar şi al omului de afaceri Ovidiu Tender. De altfel, Maior şi Talpeş au fost colegi de facultate, iar apoi subalternii generalului Ilie Ceauşescu la Institutul de Istorie Militară, unitatea propagandistă a fostului dictator. Prietenia a fost şi între copiii celor doi, iar George Maior a fost naşul de cununie al lui Talpeş junior. Talpeş a avut legături apropiate cu duetul american Kurt Treptow-Larry Watts. Treptow a fost condamnat pentru pedofilie la Iaşi, iar Larry Watts a fost consilier al lui Talpeş la Departamentul pentru Securitate Naţională de la Administraţia Prezidenţială în timpul preşedinţiei lui Iliescu. Treptow şi Wats au avut legături şi cu Maior tatăl şi fiul. Americanii sunt adepţi ai "fascismului românesc", după cum i-a caracterizat presa din SUA, şi au fost folosiţi de regimul Ceauşescu înainte de 1989, dar şi după 1990 sub "zodia" lui Talpeş. Actualul pretendent la funcţia de director al SRI a scris chiar o carte cu Watts în 2002, apărută la fundaţia "Centrul pentru Studii Româneşti" din Iaşi condusă de Treptow. Watts a fost naşul de cununie al lui Kurt Treptow, iar Talpeş senior, al lui Watts. În 2002, Watts şi Maior au mai colaborat şi la un alt volum, apărut la Editura Enciclopedică. Despre fundaţia lui Treptow s-a spus că beneficia din plin de sprijinul SIE.

Istorie alternativă difuzată de SIE în SUA
Surse contactate de Adevărul susţin că, la începutul anilor '90, Talpeş, Treptow şi Watts l-au susţinut pe Maior senior să obţină funcţia de ministru al învăţământului. Cei doi americani acţionau în acea perioadă în zona Clujului, unde activa familia Maior. De altfel, Maior a fost iniţiatorul unei Istorii alternative scrise de Watts şi Treptow, difuzată în SUA prin intermediul SIE. "Îndrumătorii" lucrării erau Liviu Maior şi Ion Talpeş. Watts a avut afaceri în România şi cu William Matser, un oficial NATO acuzat de corupţie pe filiera România, care era şi în relaţii apropiate cu Talpeş.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite