Focar de infecţie la două centre de recuperare din Neamţ. Zeci de angajaţi şi rezidenţi, confirmaţi pozitiv cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică Neamţ a anunţat rezultatele testelor pentru COVID-19 pentru persoanlul şi rezidenţii a două centre de recuperare din judeţ, cu aproape 40 de persoane din rândul personalului de îngrijire şi peste 30 de rezidenţi, confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Potrivit DSP Neamţ, la „Centrul de Recuperare   Păstrăveni, Neamţ”, 18 rezidenţi au fost confirmaţi pozitiv.

„DSP Neamţ a recoltat în perioada 5- 7 mai 2020, în fiecare zi, 390 probe de la personalul de îngrijire şi rezidenţii centrului. Toate persoanele din acest centru sunt asimptomatice.

Au fost primite rezultatele pentru probele recoltate în 5 mai. Conform acestor rezultate, 32 persoane din personalul de îngrijire şi 18 rezidenţi sunt pozitive.

A început procesul de internare a personalului de îngrijire, rezidenţii au rămas în Centru, având în vedere situaţia lor medicală.

Se aşteaptă rezultatele din 6 şi 7 mai 2020 ale probelor recoltate”, a transmis DSP Neamţ.

În ceea ce priveşte situaţia la  „Centrul de Recuperare Reabilitare Sancta Maria, Neamţ”, aici doar 6 salariaţi au fost confirmaţi.

„DSP Neamţ a recoltat în datele de 6 şi 7 mai 2020 probe de la cei 68 de salariaţi şi 17 beneficiari ai centrului.

Conform rezultatelor care au fost finalizate şi care corespund probelor recoltate în data de 6 mai, un număr de 6 salariaţi au fost depistaţi pozitivi şi 13 rezidenţi”, arată sursa citată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite