Avertizarea cod roşu de inundaţii pentru judeţele Covasna şi Braşov a fost prelungită până la ora 18.00. Peste 70 de localităţi din 15 judeţe sunt afectate

Avertizarea cod roşu de inundaţii pentru judeţele Covasna şi Braşov a fost prelungită până la ora 18.00. Peste 70 de localităţi din 15 judeţe sunt afectate

Inundaţii în judeţul Dâmboviţa

Peste 70 de localităţi din 15 judeţe sunt afectate de inundaţii. La nivel naţional, au fost afectate peste 130 de case şi anexe gospodăreşti şi două drumuri naţionale, potrivit informaţiilor transmise miercuri dimineaţă de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Hidrologii au prelungit avertizarea Cod roşu de inundaţii pentru

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Avertizare cod roşu de inundaţii pentru judeţele Covasna şi Braşov a fost prelungită de către hidrologi până la ora 18.00, interval în care se pot înregistra creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe Râul Negru.
 
Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore şi a celor prognozate, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe Râul Negru - aval confluenţă râul Tărlung - amonte confluenţă râul Olt, în judeţele Covasna şi Braşov.
 
Avertizarea cod roşu de inundaţii pentru aceste judeţe a fost prelungită până la ora 18.00. De asemenea, toate râurile din jumătatea de est a ţării se află sub cod galben de inunţaţii până miercuri la ora 22.00.
 
Câte localităţi au fost afectate 
 
Astfel, au fost afectate de inundaţii 71 de localităţi din Bucureşti şi din 15 judeţe - Argeş, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dolj, Dâmboviţa, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mureş, Prahova, Olt, Teleorman şi Vaslui.
 
La nivel naţional, au fost afectate 53 de case, 85 de anexe gospodăreşti, 639 fântâni, 5 poduri, 34 de beciuri, două drumuri naţionale şi cinci drumuri judeţene.
 
În localitatea Homorod (Braşov) au fost evacuate preventiv 6 persoane în locuinţele cărora intrase apa, dar acestea au revenit la domiciliu după ce starea de pericol a trecut.
 
Potrivit MAI, peste 3.000 de pompieri sunt în teren cu aproximativ 2.000 de mijloace tehnice care intervin în sprijinul populaţiei.
 
În cursul acestei dimineţi a fost actualizat codul roşu hidrologic, pentru depăşirea cotelor de pericol pe râul Buzău (aval Vama Buzăului – amonte acumularea Siriu), în  judeţele Braşov, Buzău şi Covasna, valabil până la ora 12.00, existând posibilitatea producerii de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite.
 
Ministerul Afacerilor Interne recomandă cetăţenilor din zonele vizate de avertizările hidrologice să respecte recomandările autorităţilor, să nu se deplaseze în zone inundate, iar în cazul pătrunderii apei în locuinţe să decupleze întrerupătorul general de energie electrică şi să deconecteze aparatele electrice. De asemenea, şoferilor li se recomandă să se intereseze din timp cu privire la situaţia căilor de comunicaţie pe care le vor parcurge.
 
Din cauza inundaţiilor, miercuri dimineaţă traficul rutier este blocat pe DN13C, Vânători-Cristuru Secuiesc, în judeţul Mureş, circulaţia fiind deviată de la intersecţia DN13C cu DN13A pe ruta DN13A Lupeni – Bălăuşeni – DN13 Bălăuşeni – Sighişoara. De asemenea, este blocat traficul şi în judeţul Covasna, pe Drumul Naţional 10, care face legătura între Buzău şi Braşov.  Circulaţia este deviată pe ruta DN10 Siriu-Cislău – DJ102 Cislău-Vălenii de Munte – DN1A Vălenii de Munte – Braşov.
citeste totul despre: