Magda Vasiliu: „Situaţia lui Vlad este mult mai bună pentru că e tratat civilizat, dar văd copii din România făcuţi praf. Părinţii tac de frică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o postare pe Facebook, jurnalista Magda Vasiliu, spune că băieţelul ei se simte mai bine, dar asta pentru că este tratat într-o altă ţară, unde normele oncologice sunt într-adevăr respectate. În continuare, aceasta deplânge situaţia altor copii care suferă de cancer şi care au fost duşi la tratament în Italia pentru că micuţii se află într-o stare critică din cauza autorităţilor din România.

„Azi am inceput reevaluarea, după 4 cure de chimioterapie. Situaţia lui Vlad e mult mai bună, pentru ca e tratat civilizat, cu dedicare şi responsabilitate, în condiţii mai mult decât civilizate. Dar, văd copii veniţi din România, făcuţi praf, trataţi aiurea, cu complicaţii grave...au fost teoretic trataţi conform protocoalor oncologice europene...mă întreb atunci, de ce protocoalele dau rezultate aici, iar în România, nu“, scrie Magda Vasiliu pe profilul său de Facebook.

În continuare, jurnalista face apel la toţi părinţii care au copii suferinzi de cancer să le transmită poveştile lor, iar ea le va face publice, astfel încât autorităţile să se sesizeze şi în privinţa altor nedreptăţi care se comit în sistemul medical din România.

„Îi rog pe toţi părinţii care au copii cu cancer să vorbească, să-mi scrie, iar eu le voi face publice poveştile..mulţi tac de frică, le e teamă să vorbească, ca şi cum mai ai ceva de pierdut, când ai un copil bolnav de cancer...aştept să-mi scrie cei care au curaj să vorbească şi astfel să schimbe măcar într-o oarecare măsură soarta unor copii, a unor copii bolnavi de cancer. E vorba de copii...asta trebuie sa priceapă guvernanţii, medicii şi părinţii..ştiu ca sunt medici care refuză să accepte transferuri in străinatate, sunt medici care au target la numărul de transplanturi, altfel nu primesc fonduri....de ce tac părinţii? Poate îmi spune cineva, că eu nu am reuşit să găsesc răspunsul....Sau, cum spune Cosmin Stoian, probabil copiii sunt numere, cnp-uri, care contabilizate, aduc fonduri unităţilor medicale“, îşi încheie jurnalista mesajul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite