MAE: Pe nava aflată în carantină la Hong Kong din cauza coronavirusului nu sunt cetăţeni români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La bordul navei World Dream, andocată la Hong Kong, nu se află pasageri români. FOTO EPA-EFE/JEROME FAVRE.
La bordul navei World Dream, andocată la Hong Kong, nu se află pasageri români. FOTO EPA-EFE/JEROME FAVRE.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, joi seară, la solicitarea News.ro, că pe nava aflată în carantină la Hong Kong din cauza coronavirusului nu sunt cetăţeni români.

„În urma demersurilor realizate de Consulatul General al României la Hong Kong vizând obţinerea de informaţii cu privire la prezenţa unor cetăţeni români la bordul unei nave andocate la Hong Kong, care face obiectul măsurilor de prevenţie a răspândirii pneumoniei virale (coronavirus), autorităţile locale au comunicat oficiului consular că nu au fost identificaţi cetăţeni români printre pasagerii sau echipajul navei în cauză”, a transmis, joi seară Ministerul Afacerilor Externe.

Consulatul General al României la Hong Kong a solicitat, în regim de urgenţă, autorităţilor locale, informaţii cu privire la prezenţa unor cetăţeni români la bordul unei nave andocate la Hong Kong.

Anterior, MAE a precizat, la solicitarea News.ro, că la nivelul oficiului consular nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară din partea vreunui cetăţean român în legătură cu această situaţie. 

Pasagerii aflaţi la bordul navei World Dream, operată de compania Dream Cruises, nu au voie să debarce la terminalul Kai Tak Cruise din Hong Kong până când nu se vor primi rezultatele testelor pentru trei cazuri suspecte.

Nava a sosit la Hong Kong din Taiwan cu 1.871 de pasgeri la bord. Marea majoritate sunt din Hong Kong, dar câţiva pasageri au călătorit din alte ţări, precum Australia, Marea Britanie şi Canada, pentru a se alătura croazierei.

Trei persoane din China continentală, care s-au aflat pe  World Dream în perioada 19-24 ianuarie, au fost diagnosticate cu virusul, potrivit Reuters.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite