Lupul Dany a devenit vedeta unei comune. Animalul se plimbă prin sat, stă la coadă la poştă şi uneori mai fură câte o găină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lupul Dany, vedeta satului Dănceni. Foto: Facebook / Victoria Butu
Lupul Dany, vedeta satului Dănceni. Foto: Facebook / Victoria Butu

Un lup, dintr-un sat din Republica Moldova, a colindat o zi întreagă în libertate pe uliţele din Dănceni, fără să pună pe nimeni în pericol şi a fost prins după ce a furat o găină. Animalul a evadat peste noapte din adăpostul în care a fost dus şi a fost capturat din nou a doua zi, urmând să fie consultat de un veterinar. Lupul Dany, cum l-au numit sătenii, ar proveni de la o grădină zoologică improvizată.

"Dragi consăteni, azi am tot fost sunaţi că se plimbă un lup prin sat ziua amiaza mare!

El de fapt a fost şi la poştă a stat de rând cu bătrânii care aşteptau pensia, la umbră sub o bancă, cu toţii au fost drăguţi cu lupul, ne bănuind probabil că ar prezenta vreun pericol, ulterior s-a îndreptat spre şcoală, am înţeles că s-a întâlnit cu mai mulţi copii prin sat, Slavă Domnului că nu a păţit nimeni nimic.

Am invitat administratorul mâine dimineaţă la primărie să ofere explicaţii şi să prezinte actele de posesie, deja vedem ce decizie va fi luată de organele competente!

La final de zi putem face o concluzie, chiar şi cu cel mai periculos animal dacă te comporţi bine, nu te paşte nici un pericol! Rămân în continuare pe poziţia că animalele sălbatice trebuie să trăiască în sălbăticie, în lumea lor, în largul lor, nu în cuşcă de 2/3...", a scris Victoria Butuc, primarul comunei Dănceni,  marţi pe Facebook.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite