Ludovic Orban, despre vacanţele în Bulgaria: Cine pleacă în concediu poate să plece liniştit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto facebook guvern
foto facebook guvern

Ludovic Orban a transmis joi seară la Digi24 că cei care pleacă zilele acestea în vacanţe în Bulgaria pot să plece liniştit, dar că cine şi-a programat vacanţa peste o săptămână ar trebui să verifice site-ul INSP.

Premierul a spus că  primit mai multe mesaje de la români care l-au întrebat dacă să mai plece în concedii.

„I-am întrebat cât durează concediul – 7 zile – le-am zis să plece. De regulă, după ce am luat decizia că, să spun, în 22 iunie că înlăturăm restricţia şi că Bulgaria e între excepţiile în care nu se intră în izolare la domiciliu şi se reiau zborurile. Trebuie să treacă minim 14 zile până la momentul în care reinstituim restricţia, pentru că evaluarea se face pe 14 zile. Din momentul în care noi am luat decizia să exceptăm o ţară, ca să putem să reinstituim restricţia, trebuie să treacă minim 14 zile, pe baza evaluărilor făcute de INSP”, a spus Orban.

Ludovic Orban a transmis însă că situaţia se poate schimba în următoarele zile în funcţie de evoluţia epidemiei în Bulgaria şi în România.

„Bulgaria era la un scor mic, sub 5%, sigur că a crescut numărul infecţiilor destul de mult, au revenit la obligativitatea purtării măştii, şi vedem cum evoluează lucrurile. Deocamdată, cine pleacă în concediu poate să plece liniştit. Poate cei cam de peste o săptămână care ar urma să plece trebuie să urmărească evoluţia indicatorului respectiv pe site-ul INSP”, a completat premierul, potrivit Digi 24.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite